Voortgang zoektocht naar een Fonteinpredikant

Sinds begin dit jaar is de volgende beroepingscommissie aan de slag: Albert Bonestroo (voorzitter) Christa Visser, Job Burger, Klaas de Vries (secretaris), Ewout Schouten (secretaris), Annalien Koel, Martijn Stuiver en Antonio Berrenchina. Tot slot is ds. David Kroeze als consulent verbonden aan deze commissie en vergadert/kijkt hij mee daar waar nodig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We zijn dankbaar voor de namen en idee├źn die we tot dusver hebben mogen ontvangen en het vertrouwen dat we zullen slagen. Alhoewel we inhoudelijk niet in mogen gaan op namen en gesprekken, is het nu de hoogste tijd om wat uitgebreider tussentijds verslag uit te brengen.

Wat is er tot nu toe gebeurd?

 • Allereerst is het goed om te vermelden dat we als beroepingscommissie mooie avonden met elkaar hebben en ons gedragen weten door de Heer. We beginnen dan ook altijd met een uitgebreide opening en inspiratieronde op een onderwerp. Daarnaast is er vaak ruimte om dankbaarheid en zorgen te delen over ons leven en het beroepingsproces en dit bij Hem neer te kunnen leggen.
 • Even wat getallen op een rijtje met waar we staan:
  • We hebben 12 mensen uit ons netwerk gevraagd om namen.
  • Er zijn 7 namen aangedragen door gemeenteleden, direct of via een inspiratieavond.
  • We hebben 5 namen van mogelijke kandidaten ontvangen via de PKN.
  • We hebben een lijst met 31 namen van de vorige Beroepingscommissie ontvangen.
  • En we hebben 5 namen zelf via online onderzoek verzameld.
  • Nadat we het profiel twee keer hebben uitgezet, heeft tot nu toe 1 kandidaat gereageerd op de functie van Fonteinpredikant.
  • We hebben online onderzoek gedaan naar 54 predikanten en kerkelijk werkers.
 • In april waren we in de eindfase heel dichtbij 1 kandidaat die helaas om persoonlijke redenen moest afzien van het Fontein-predikantschap.
 • Op dit moment (begin juni 2023) doen we nog onderzoek naar 1 kandidaat en zijn er 5 kandidaten die we nog even in beraad houden.
 • We zijn enthousiast over 3 kandidaten: daarvan nodigen we 2 kandidaten uit om te reageren en we gaan deze maand in gesprek met 1 kandidaat die per e-mail heeft gereageerd met daarbij een brief en CV.

Als Beroepingscommissie zien we uit naar de kandidaten die God op ons pad gaat brengen. We hopen op Zijn zegen in het onderzoek en in goede gesprekken. Mocht jij nog iemand weten, dan horen we dat graag. Je kunt hem of haar ook wijzen op de vacature op onze website: Zie hier.

Tot slot willen we jou vragen om voor de namen en gesprekken te bidden; dat is het belangrijkste. Bid ook voor ons als commissie, zodat we wijsheid en liefde mogen ontvangen. We hebben ook open ogen, een open hart en doorzettingsvermogen nodig. We zijn benieuwd hoe God ons verder zal leiden in het vinden van een nieuwe Fonteinpredikant.

Namens de Beroepingscommissie,
Martijn Stuiver

 

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×