Nieuwe Fonteinpredikant

Zoals beloofd bij de afkondiging op eerste kerstdag jl., hierbij wat meer informatie over onze nieuwe predikant en de vervolgstappen.

Zoals de meesten van jullie zullen weten, is Fonteinwerk al ruim anderhalf jaar op zoek naar een nieuwe predikant. Maar liefst twee beroepingscommissies hebben hier tot nu toe veel werk in verzet. Op deze eerste kerstdag konden we de naam onthullen van de kandidaat met wie we het beroepingsproces verder zullen ingaan: ds. Sjaak Biewenga. Op basis van zijn sollicitatiebrief, vele gesprekken, hem horen en het leiden van een Fonteindienst is op hem de keus gevallen. Hij is voorgedragen door de tweede beroepingscommissie aan de Algemene Kerkenraad en de Stuurgroep Fonteinwerk. Deze hebben de voordracht beide van harte bevestigd in een voorgenomen besluit om met Sjaak aan de slag te gaan.

Sjaak is een jonge predikant van 33 jaar die samen met zijn vrouw en drie kinderen woont in Emmeloord. Sinds 2016 gaat hij regelmatig voor en sinds 2018 is hij predikant van ‘De Rank’ in Emmeloord. Sjaak raakte de meeste profielpunten uit ons profiel (zie https://fonteinwerk.nl/fonteinpredikant-gezocht/ ) en past bij wat Fonteinwerk zoekt. Of zoals hij het zelf bondig beschreef: “Ik zie de (ideale) kerk als de plek waar mensen in alle diversiteit en veelkleurigheid samenkomen. In de kerk is iedereen welkom. Het is de bron, Jezus, die de kerk samenbindt, niet de regels of tradities.”
Wat extra opviel is dat hij zelf heeft gereageerd en dat hij bereid is veel achter te laten. Verder is Sjaak een goede spreker, spreekt hij verschillende geloofstalen, spreekt hij de taal van jongeren en jonge gezinnen, is hij pastoraal bedreven en volgt hij daartoe een opleiding Christelijk ervaringsgericht hulpverlener bij Spectrum Hattem.

Op dit moment staan de meeste lichten op groen. We willen nu zijn naam bekend maken, omdat deze hier en daar al wat bekend lijkt te zijn binnen de PG Harderwijk en omdat hij inmiddels al zijn huidige gemeente in Emmeloord heeft ingelicht. Het is nog wachten op een paar stukken rondom de definitieve financiering en de verbintenis, en dan kunnen de volgende belangrijke stappen worden gepland: kennismaking met de pastores en kennismaking met de gemeente in januari 2024 met behulp van de beroepingscommissie. Als er geen zwaarwegende bezwaren zijn dan kan de beroepingsbrief verstuurd worden en hopen we dat Sjaak Biewenga op 1 maart 2024 kan beginnen binnen Fonteinwerk en de PGH. Meer informatie zullen we delen in volgende berichten en tijdens de kennismaking met Sjaak in januari (datum volgt later).

Wij zijn God en de beroepingscommissies dankbaar. Alhoewel het lang duurde is er veel zegen geweest op het proces en hebben we de Geest mogen ervaren in de gesprekken en alle processtappen tot nu toe, zowel in de beroepingscommissies als in de Stuurgroep. Bij deze willen we de beide beroepingscommissies hartelijk danken voor hun tijd, werk en vasthoudendheid.

Heb je vragen of opmerkingen, dan kun je dit melden aan secretaris@fonteinwerk.nl of schiet iemand van de Stuurgroep aan.

Namens Stuurgroep Fonteinwerk

P.S. Hij is eerder voorgegaan in een Fonteindienst en wel op 1 oktober jl. https://fonteinwerk.nl/dienst-gemist/

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×