FonteinAcademy

Deze winter staat de FonteinAcademy in het teken van het jaarthema van Fonteinwerk ‘Ken je mij’, ontleend aan Psalm 139. ‘Kennen’ heeft te maken met allerlei terreinen in het leven: elkaar kennen in persoon- lijke relaties, elkaar kennen als leden van de geloofsgemeenschap en ook of misschien wel voorop: God kennen. Op al deze terreinen is van alles in beweging. Daarom nu een drieluik: ‘nieuwe kijk op relaties’, ‘nieuwe kijk op kerk’ en ‘nieuwe kijk op God’.

Nieuwe kijk op relaties

Vanuit het jaarthema “Ken je Mij?” gaan we woensdag 22 januari aan de slag met het thema relaties.
Er is een tijd geweest waarin men vanuit de kerk een scherpomlijnd en helder beeld uitdroeg over hoe een relatie er uit diende te zien. Een relatie is/was een levenslange verbintenis tussen man en vrouw. Scheiding gaf geen pas.

Veel is er op dit gebied veranderd de afgelopen decennia, ook binnen de visie van de kerk. We willen in deze avond op zoek naar wat in de kern kenmerkend is voor een ‘christelijke’ relatie.
Hoe kijken we aan tegen ontwikkelingen in deze tijd, waarin het lijkt dat een relatie vooral leuk moet zijn en als dat niet meer het geval is deze verbroken wordt. Waar haal je je partner vandaan en in het ver- volg daarop; dient deze partner gelovig te zijn? Hebben we oog voor broeders en zusters die geen relatie hebben?

Woensdagavond 22 januari

Deze keer geen deskundige van buitenaf.
De avond wordt vormgegeven door ds. Henk Jansen, Mijke Kuik en Ronald de Koster. In een viertal korte en persoonlijke schetsen stippen we aspecten aan die te maken hebben met relaties.
Vanuit deze korte toespraken willen we komen tot gesprek in kleine kring.

Programma

19.30 uur    Inloop met -live-optreden van MariekeMuziek.nl
19.45 uur    Opening met vervolgmuziek van MariekeMuziek.nl
20.00 uur   Persoonlijke verhalen door drie sprekers
20.45 uur   Pauze, koffie/thee en iets lekkers
21.00 uur   Verdieping in kleine groepjes
21.30 uur   Afsluiting en naborrelen

Gratis entree. Je bent van harte welkom!

Voor meer info: ds. Henk Jansen, henkkleinjansen@gmail.com

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×