Diaconaat

In Fonteinwerk willen we Jezus Christus navolgen. Hierbij stellen we ons in het Fonteindiaconaat (diaconie komt van ‘dienen’) concrete diaconale doelen. En we bieden mensen de mogelijkheid om te groeien in de navolging van de Heer en namens Hem anderen praktisch bij te staan. Dienen is geven, en dat mag naast geld ook vooral in tijd, aandacht en gebed zijn.

Hoe we het doen

In nauwe samenwerking met de diaconie van de Protestantse Gemeente Harderwijk kiest Fonteinwerk elk jaar diaconale doelen. Daarnaast legt Fonteinwerk elk seizoen een jaardoel vast met bijbehorende werkvormen die mensen stimuleert om zich diaconaal in te zetten. Hierbij denken we aan: vrijwilligerswerk in de buurt, diaconale werkprojecten zoals in het verleden met Compassion, de jaarlijkse Doe-dagen met Stichting Present Harderwijk, betrokkenheid bij diaconale projecten in de buurt zoals de Oude Synagoge en het AZC, en doelen van instanties of eigen leden (Muskathlon voor Ecuador of Stichting Geef een lach). Een wezenlijk deel van het christelijke leven heeft met ons geven te maken. Het werkt hierbij stimulerend om met concrete, herkenbare (missionaire) projecten bezig te zijn.

Fonteindiaconie

Ik, Martijn Stuiver, ben in december 2014 gevraagd om me actief in te zetten voor Fonteinwerk. Na ruggespraak met mijn gezin – want dit doe je eigenlijk samen – heb ik in de bevestigingsdienst van 4 januari 2015 van harte ‘ja’ gezegd. De vraag om diaken te worden kwam op het juiste tijdstip en de juiste manier! Een mooie taak om me in te mogen zetten voor het diaconaal werk van Fonteinwerk in Harderwijk samen met een aantal diaconievrijwilligers. Doe jij ook mee?

Betrokkenheid?

Met wat voor vragen kun je bij mij als diaken terecht?

  • Heb jij ideeën voor diaconale/missionaire projecten? Laat het me weten!
  • Wil jij bijdragen aan dienen? Geef het aan!
  • Heb je hulp nodig? Of ken je mensen die hulp nodig hebben?
  • Zit je te puzzelen met je financiën? We kunnen ondersteunen en samen puzzelen of iemand hierbij betrekken!
  • Of probeer je een weg te zoeken in de wereld van hulpinstanties? Ik zoek graag met je mee!
U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×