Diaconie

In Fonteinwerk willen we Jezus Christus navolgen. Dat betekent niets meer of minder dan dát willen doen wat Hij deed, en dát wat Hij van ons vraagt. Een mooi voorbeeld van wat Jezus wil dat wij doen, staat in Mattheüs 25:31-40.

Wat we doen

Hiervoor stellen we ons in de diaconie (diaconie komt van ‘dienen’) ieder jaar concrete diaconale projecten. We bieden mensen (jou!) de mogelijkheid om te groeien in het doen wat Jezus ons vraagt, door middel van onze projecten waaraan je kunt deelnemen. Dienen is geven, en dat mag naast het geven van geld ook in tijd, met doen, met aandacht en met gebed zijn.

In nauwe samenwerking met de diaconie van de Protestantse Gemeente Harderwijk (PGH) kiezen we elk jaar diaconale doelen die we financieel steunen. Tijdens elke dienst is er een collecte voor een van deze doelen. Soms is er ook spontane geldwerving voor acute hulp. Maar we organiseren elk jaar ook een aantal speciale projecten. Soms heel praktisch zoals een afvalprikdag in de buurt, een andere keer heel feestelijk, zoals een schoenendozen-actie rond de Kerst met muziek en alles erbij. Een hoogtepunt was een reis naar Moldavië in samenwerking met Stichting Geef een Lach. We gingen met vijf Fonteiners en vijf jongeren een week naar Moldavië om daar kansarme kinderen te helpen. Een diaconale maar ook missionaire reis!

Team diaconie Fonteinwerk

Team diaconie Fonteinwerk bestaat nu uit drie personen. We stellen ons graag even voor, van links naar rechts op de foto: Job Burger, Marijn Fidder en Martijn Stuiver.
Martijn is in 2015 begonnen als diaken. Job is in 2021 diaken geworden. Marijn is in 2023 begonnen en haar aandacht is vooral gericht op kinderen en missionaire activiteiten. We hebben allemaal onze eigen kwaliteiten waarmee we elkaar zoveel mogelijk proberen aan te vullen.

Betrokkenheid

Waarvoor kun je bij ons terecht?

  • Als je ideeën hebt voor diaconale of missionaire projecten.
  • Als je graag wil helpen. In het algemeen of voor een specifiek project.
  • Wanneer je zelf hulp nodig hebt of als je iemand kent die hulp nodig heeft.
  • Als je zit te puzzelen met je financiën. We puzzelen en helpen dan graag mee.
  • Als jij tussen de bomen van alle hulporganisaties het bos niet meer ziet. We helpen graag!

Je kunt ons bereiken op diaconie@fonteinwerk.nl of spreek ons aan bij een dienst of project.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×