Zomergroet van Stuurgroep Fonteinwerk

Het kerkelijk jaar 2022/2023 zit er weer bijna op. Aanstaande zondag 9 juli is de laatste Fonteindienst vóór de zomerstop, en op 20 augustus is de eerste dienst van het nieuwe seizoen weer.

Fonteinwerk is natuurlijk veel meer dan alleen de Fonteindiensten! In dit schrijven blikken we graag even terug met jullie op het afgelopen jaar.

Dit jaar begon eigenlijk al in de vorige zomerstop met de reis naar Moldavië. Met 5 jongeren en 5 begeleiders gingen we vanuit Fonteinwerk naar het dorpje Valeni in Moldavië. Mede door jullie gebeden en donaties hebben we daar prachtig werk mogen verrichten.

Het jaar stond ook in het teken van jonge gezinnen (Growing Young). Op de vierde zondag van de maand werden er bijeenkomsten georganiseerd voor gezinnen. Ook werden er met regelmaat bijeenkomsten voor tieners gehouden en werd er zelfs de Youth Alpha cursus gegeven! Allemaal dingen waar we zeer dankbaar voor zijn en waar we in het aankomende jaar een vervolg aan willen geven.

Er waren ook nog mooie hoogtepunten in de vorm van “afvalprikken” in samenwerking met de buurt rondom de Plantagekerk. En wat te denken van de mooie inspiratie avonden! Veel hiervan ging aan de hand van ons jaarthema “Groeien en bloeien”. Rond Kerst hadden we het “Fonteinkoeien” project en stonden we op de weekmarkt met warme chocolademelk en flyers voor de kerstdienst.

Als Stuurgroep ging een hoop van onze tijd ook zitten in alle onderwerpen die er speelden binnen de Protestantse Gemeente Harderwijk waar wij onderdeel van uitmaken. Denk hierbij aan de verbouwing van de Plantagekerk en de ‘perikelen’ die er speelden waarvoor interim-predikant Pieter van Winden is ingehuurd. Dat was in het goed Nederlands gezegd, soms een bumpy ride maar bracht zeker ook mooie dingen.

Het was ook een jaar waarin we geen eigen Fonteinpredikant hadden. Ondanks het harde werken van de Beroepingscommissie is er nog geen nieuwe predikant gevonden. Het ontbreken van een eigen predikant stelde ons voor uitdagingen en zorgde voor wat extra puzzelwerk om alles voor elkaar te krijgen. Het is toch iedere keer weer goed gekomen, en de Beroepingscommissie zoekt vol vertrouwen verder naar een geschikte kandidaat voor ons Fonteinwerk.

Al met al een mooi jaar waarvoor we onze Heer en jullie allemaal erg dankbaar zijn!

Voor nu wensen wij jullie een heel mooie en gezegende zomer! En we zien elkaar graag weer terug bij de Fonteindienst op 20 augustus en de speciale TuinFontein (met BBQ) op zaterdag 26 augustus!

Hartelijke groet,
Stuurgroep Fonteinwerk

Martijn Stuiver (diaken, voorzitter), Jolanda van Steinvoorn (ouderling, team verbinding), Anne Vahl (diensten), Ernst Vonkeman (jeugd), Antonio Berrenchina (communicatie, muziek), Henk Verschuuren (secretaris) en Job Burger (diaken, diaconie).

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×