Week van gebed voor eenheid – 20 t/m 27 januari

Heb God lief… en je naaste als jezelf.

De Week van gebed voor eenheid van christenen 2024 moedigt mensen aan om God lief te hebben en er te zijn voor je naasten. Tijdens de Week van gebed voor eenheid bidden wereldwijd miljoenen christenen mee. Door samen te bidden ervaren we dat we verbonden zijn, met God en met elkaar. Tegelijk tonen we verantwoordelijkheid voor anderen door de problemen van de samenleving in de voorbeden een plek te geven.

Het materiaal voor de Week van gebed is voorbereid door een oecumenisch team van christenen uit Burkina Faso. Broeders en zusters van het katholieke aartsbisdom Ouagadougou, van protestantse kerken en oecumenische organisaties in Burkina Faso werkten eensgezind samen bij het maken van het materiaal, daarin ondersteund door de gemeenschap van Chemin Neuf.
Tegen de achtergrond van de sterke religieuze verdeeldheid in Burkina Faso was deze samenwerking niet vanzelfsprekend. We hopen dat het thema en het aangeboden materiaal ook in Nederland zal leiden tot vruchtbare samenwerking tussen kerken en geloofsgemeenschappen, zowel lokaal als landelijk.

In Harderwijk wordt er tijdens deze week iedere avond een gebedsmoment georganiseerd en op zaterdag 27/1 wordt afgesloten met een Sing In. Daarnaast is er weer een 24/7 gebedsruimte in de Open Hof (Jacob Catsstraat 3). Kijk voor alle informatie en de locaties op www.gebedharderwijk.nl.

 

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×