Verslag MannenEvent

MannenEvent Op koers: waardevol én gezellig!  

Hoe houd je koers als man? Hoe vervul je je rol in jouw eigen gezin of omgeving? En welke worstelingen ervaar je? Mooie vragen om samen over na te denken als mannen onder elkaar. Zaterdag 14 oktober vond daarom het MannenEvent Op Koers plaats! Gezellig een eindje fietsen.

Een EINDJE fietsen? 60 kilometer fietsen! Best een hele opgave, vooral als je je – zoals ik – niet eens meer kunt herinneren wanneer je voor het laatst zo’n enorm eind op de pedalen hebt gestaan. Maar goed dat ik het van tevoren niet wist, dat van die afstand. Haha. Klokslag 10.00 uur parkeer ik mijn 15 jaar oude en toch wel enigszins versleten Trek-fiets voor De Synagoge. Daar staan nog 24 fietsen: van aerodynamische sportfiets voor de getrainde sporter en elektrische fiets tot robuuste stadsfiets met drie versnellingen. Na gezellig samen koffie drinken en een uitleg over de dag gaan we rond kwart over 11 van start in drie groepen; 25 mannen, ieder op zijn eigen niveau en snelheid.

Hoe houd je
Het eerste deel van de fietstocht voert langs het Wolderwijd en via Putten naar Boshuis Drie. De opdracht: ‘Zoek iemand uit je groep waar je 30 minuten 1-op-1 fietst. Hoe houd jij als man koers? En wie of wat is jouw kompas?’ Ik merk dat, als je jezelf openstelt, de ander datzelfde doet. Ook dát is kerk-zijn: hart-tot-hart-gesprekken voeren waarin je je kwetsbaarheid durft te tonen. Want laten we wel zijn: daarin zijn wij mannen niet altijd even goed. Na zo’n 20 kilometer komen we aan in Boshuis Drie. Hier genieten we van een lekkere lunch. Er wordt volop gepraat en gelachen; prima sfeer.

BBQ en bokbier
Eerlijk gezegd zie ik nogal op tegen de middagroute: nóg bijna 40 kilometer. Ik merk dat mijn dikke-bandenfiets zwaar trapt. Of zijn het toch mijn gestel en conditie? De prachtige route vergoedt veel; wat wonen we toch mooi, op de Veluwe. De gesprekken zijn weer waardevol en de gezelligheid is groot. Aan de opdrachtvragen (‘Wie is jouw mannelijke voorbeeldfiguur’ en ‘Hoe hield Jezus koers’) kom ik eerlijk gezegd niet toe. Mijn tong schuurt bijkans over het fietspad als ik rond kwart over vijf thuiskom. Even douchen en daarna door naar het huis van Jan Wildvank, waar we ’s avonds genieten van een BBQ met bokbier. Het weer is prachtig, de gesprekken zijn mooi en er wordt wat afgelachen. Mooie avond! Rond 21 uur ben ik thuis. Lekker languit op de bank; met een glimlach op mijn gezicht.

Jeroen Fidder

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×