Update Oeganda-reis Marijn

Alweer twee weken ben ik in Oeganda. Nog lang niet op de helft, want ik blijf bijna twee maanden. Afgelopen weken waren intens, druk maar ben ik ook een week verloren, omdat het niet zo mee zat met afspraken inplannen.
Desondanks hebben we al best veel gedaan. Pastor Fred heeft matrassen en muggennetten gekocht voor maar liefst 16 gehandicapte kinderen rondom Soroti, met dank aan jullie hulp.

Vanochtend zit ik op een stoel op de veranda in Jinja, met heerlijk uitzicht op bomen en op de achtergrond het geluid van aapjes.

Gisteren heb ik Carolyn bezocht, van de Fonteinkoeien. Met geweld was zij bijna een maand geleden weggejaagd van haar land, waar zij, haar baby, en de 35 kinderen met een handicap verbleven. Dankzij jullie hulp en het geld wat de koeien hebben opgebracht, is ze gestart met een nieuw gebouw voor de kinderen. De familie is momenteel nog dakloos, en verspreid over meerdere huizen van vrienden. Alle gebeden en hulp naar Carolyn en de kinderen zijn welkom. Hopelijk kunnen ze snel naar hun nieuwe huis.

Mijn werk voor mensen met een handicap in Oeganda gaat ondertussen door. We hebben weer veel mooie mensen mogen ontmoeten, maar ook heftige verhalen gehoord. Witchcraft bestaat nog volop in Oeganda en sommige mensen denken dat  het offeren van een kind of mens hun rijkdom brengt. We hebben afgelopen week een jongetje van 6 ontmoet, Jessy, één van zijn armen heeft hij verloren door toedoen van een witchdoctor. Zijn vader is bang dat de mensen die achter de aanval zitten vrij komen. Ik wil jullie vragen voor Jessy te bidden, dat hij veilig mag blijven en dat de mensen die hem pijn hebben gedaan en getraumatiseerd, niet vrij komen.

Marijn Fidder
Diaconie Fonteinwerk

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×