Terugblik VrouwenEvent (T)RUST 4 november

“Wat een waardevolle avond…”, “Echt even een moment van rust voor mezelf”, “Mooi om de bijbel en creativiteit te combineren…”

Dit zijn zomaar een paar uitspraken van de vrouwen die het VrouwenEvent hebben bezocht. De avond startte met elkaar ontmoeten tijdens de koffie met wat lekkers. Ook werd er volop gebruik gemaakt van de kleding- en boekenruil. Mooi om op deze manier te kunnen delen en doorgeven!

Meegenomen door Jo-Anne en Annelien hebben we prachtige liederen gezongen over rust en vertrouwen. Daarna was het de beurt aan Gery van Rijn om op haar creatieve wijze over dit onderwerp te spreken en verbeelden. De bijbeltekst die centraal stond was Jeremia 6:16 “Ga op de kruispunten staan, denk na, kijk naar de oude wegen. Welke weg leidt naar het goede? Sla die in, en vind rust.”
In de loop van haar verhaal ontstond er een prachtig schilderij dat aan het eind van de avond is verloot onder de vrouwen. Door de combinatie van luisteren en zien kwam de boodschap goed binnen.

En toen was het tijd om zelf aan de slag te gaan! Met voldoende materialen, verf, glitters, en afbeeldingen uit tijdschriften ontstonden er prachtige creaties. Sommige vrouwen waren zichtbaar in hun element en voor anderen was dit een “uit je boot stap moment”. Maar aan het eind van de avond was iedereen trots en blij met het resultaat.

Tot slot hebben we de avond afgesloten in de kerkzaal van de Plantagekerk rondom het kruis. Daar hebben we elkaar de zegen toe gezongen en een passende bijbeltekst ontvangen.

We kijken terug op een gezegende avond!

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×