Terugblik PaasChallenge 28 maart

Op Palmzondag hebben een heel aantal jongeren van de PGH deelgenomen aan de PaasChallenge van JOP, de jongerenorganisatie van de PKN. Ook een aantal Fonteiners deden mee. Het was koud, maar stoere jongeren laten zich daardoor niet kennen!

Er waren twee routes rond de Regenboog en de Plantagekerk. In 5 kwartier werden groepjes van 2 of 3 op pad gestuurd langs een aantal adressen met een raambiljet, waarop verschillende QR-codes stonden. Elk groepje koos een personage uit het lijdensverhaal van Jezus: Juda, Jozef, Claudia en Jozua. Door de ogen van deze personen konden ze de weg van Jezus meemaken, om er gaandeweg achter te komen dat zij zelf een bijdrage hadden geleverd aan zijn gevangenneming en kruisiging. Hun ware persoon: Judas, Kajafas, de vrouw van Pilatus en Barabbas!

Terug bij de kerk was een ruwhouten kruis waar ze zelf de spijkers in moesten slaan. Heftig om te doen, maar daarna mochten ze ook nieuwe zaadjes van hoop zaaien in de tuin! Het kruis met de spijkers heeft een plekje in de dienst van Pasen.

Klik hier voor een filmverslag van Joost Rijsdijk.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×