Terugblik op ontmoetingsavond met Sjaak

Afgelopen woensdag, 7 februari hadden we een ontmoetingsavond met Sjaak Biewenga. Na een opening over ‘Enthousiasme gezocht?!’ van Martijn werd de avond verder gevuld met een uitleg door Annalien namens de Beroepingscommissie over het beroepingstraject en hoe de Geest dit geleid heeft. Daarna vertelde Job over de vervolgstappen, en deelde Anne een persoonlijk bedankje uit aan Rico, Mathilde, Lilly, Ewout, Christa, Albert, Klaas, Annalien en Goos voor hun betrokkenheid bij het beroepingsproces. Ook werden Martijn, Antonio en Job bedankt, die als Stuurgroeplid hebben deelgenomen aan het beroepingstraject. Vervolgens hebben we met elkaar uitgebreid kennis gemaakt met Sjaak waarin hij veel over zichzelf vertelde en er ruimte was om vragen te stellen of te reageren. We eindigden met een lied en een gebed door Sjaak. Daarna bleven veel bezoekers nog even hangen voor een hapje en drankje.

Met ruim 60 mensen en veel onderlinge gesprekken was het een inspirerende avond met verbinding en kennismaking. Het was goed om elkaar weer te ontmoeten en te spreken! Dit smaakt naar meer!

Wat is het vervolg?
Inmiddels is het contract bijna rond en wordt er binnenkort een brief gestuurd naar Sjaak of hij deze verbintenis wil aangaan. Hij heeft al laten weten dat er daarop snel een positief antwoord zal volgen. Sjaak zal van 1 maart t/m 1 september 2024 gedetacheerd worden vanuit zijn gemeente te Emmeloord naar Fonteinwerk voor 16 uur per week. Daarna zal hij naar verwachting een PKN aanstelling kunnen ontvangen per 1 september voor 4,5 jaar. We hopen dit in 2 fases te vieren. Allereerst in de eerste dienst die hij voorgaat, namelijk op 10 maart. We zullen hier een feestelijk tintje aan geven. En het tweede moment zal in september zijn, waarbij Sjaak tijdens een Fonteindienst officieel bevestigd zal worden als predikant binnen de PKN.

Heb je vragen, zorgen of opmerkingen dan horen we dat graag via secretaris@fonteinwerk.nl,of schiet een van de Stuurgroepleden aan.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×