Terugblik op het MannenEvent Bottervaren

Zaterdag 7 oktober om 14.00 uur aan de koffie met iets lekkers bij Herman van Splunter, dat was de start van het event waar 43 mannen aan deel hebben genomen. Even kennismaken en vervolgens een korte intro van Ds. Dirk Meijvogel over het thema. Na gebed en het samen zingen van een lied, spoedden we ons naar de haven waar de bemanning van de botters ons verwelkomden om aan boord te gaan, waar we alweer werden opgewacht met koffie en koek. Met 5 botters in colonne de haven uitvaren, onder toeziend oog van sommige familieleden en toeristen, op naar het Wolderwijd. Een prachtig gezicht.

Eenmaal voorbij het havenhoofd wisten we wat ons te wachten stond. Een straffe zuidwester kwam ons tegemoet. Inmiddels met de boeg in de golven werden de eerste opspattende spetters gevoeld en verwelkomd. Eenmaal op het ruime water werden de zeilen gehesen, en inderdaad, daar was mankracht voor nodig. Enkele dappere vrijwillige zeilers onder de mannen mochten zelf het roer in handen nemen, en dat met behulp van “collega’s” die de bediening van de zwaarden op zich namen. Een klus die met name tijdens het ‘overstag gaan’ de nodige afstemming vergde.
Vertrouwen op elkaar was het motto, dit om te voorkomen dat het mis zou gaan. Gelukkig was er altijd de echte ‘crew’, die een oogje in het zeil hield.

Met wind tegen was het een hele opgave om ons doel te bereiken (eiland “De Zegge”). Dat was teveel van het goede (vanwege de beschikbare tijd). Dus werd het doel bijgesteld en werd het inmiddels dichterbij gelegen eiland “De Biezen” de nieuwe koers. Aldaar aangekomen en nadat de 5 botters naast elkaar werden gemanoeuvreerd, beklom Dirk Meijvogel het ‘podium’ om een ‘preek’ te weiden aan het thema “lopen over het water”. We werden er stil van en genoten van deze openlucht preek die indrukwekkend was. “Welke herinnering heb jij aan de momenten dat je mocht ervaren dat Jezus in jouw leven er was toen je het moeilijk had en je bij de hand pakte?”, en als tweede, “wat is jouw wens dat Jezus in de komende tijd voor je zal betekenen in dingen die je dwars zitten, of die moeilijk voor je zijn?”. Die twee vragen hebben we met een negental groepjes met elkaar besproken. In deze kleine setting (max 5 personen) was het fijn en bemoedigend te ervaren dat we soms heftige ervaringen mochten delen en voelen dat er een hand was die naar ons uitstak.

Tijdens het terug varen naar het volgende eiland (Pierland) waren sommige gesprekken nog steeds actueel. Met nu de wind in de rug aangekomen op Pierland werden we verwelkomd door de ‘walcrew’ van Wim v.d. Berg, die alles voor het volgende agendapunt al hadden uitgestald. Eten en drinken in overvloed, met meubilair en een liefelijk houtvuur voor de aangename warmte. Een uitnodigend gezicht voor mannen met een lekkere trek. (Dat het eten in trek was bleek wel bij het verlaten van het eiland. Alleen lege schalen bleven achter). Vragend om een zegen en een dankgebed over deze dag hebben we het thema zingend afgesloten met het mooie en toepasselijke lied ‘Lopen op het water (Opw. 789)’.
Heerlijk om ons bordje leeg te eten met een biertje, bij ondergaande zon, en nog steeds met een mooi gesprek met je broeders. Een prachtige afsluiting van een geslaagd mannenevent.
Oh ja, in het donker ook nog terugvaren naar de kade, niet geheel vrijblijvend. Met daarbij een extra kadootje om vanaf het water de contouren van ons mooie Harderwijk te zien opdoemen.

Dank aan alle mannen, want alleen met elkaar was het inspirerend, mooi en gezellig.

Wim Stouwdam

Tijdens dit MannenEvent heeft Menno Kuiper weer fantastische foto’s gemaakt. Veel van de aanwezige mannen zijn vanaf een afstand op de foto gezet, met mooie plaatjes tot gevolg.
Mocht je benieuwd zijn of jij ook op de foto staat, stuur dan even een berichtje naar  communicatie@fonteinwerk.nl

 

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×