Terugblik op het FonteinEvent

Vrijdag 31 mei was het dan eindelijk zo ver… het FonteinEvent! Een mooi evenement waarbij het thema “Samen verlangen” centraal stond.

Vanaf half 3 waren de early birds welkom bij kampeerboerderij Meerveld. De eerste caravans, tenten en vouwwagens kwamen het terrein op, tijdens het opzetten van de tenten werden we geplaagd door een flinke bak regen. Gelukkig kon iedereen her en der schuilen bij elkaar, wat overigens erg gezellig was. ’s Avonds toen iedereen gesetteld was, inclusief de gasten die in de kampeerboerderij sliepen, was er koffie/thee met een opening met worship nummers. Aansluitend staken we het kampvuur aan en hebben we een hele gezellige avond gehad met elkaar.

De volgende morgen was er gelegenheid voor een early prayer, en daarna hebben we nieuwe mensen welkom mogen heten. Er was een mooi programma in elkaar gezet voor jong en ouder, voor en door verschillende Fonteiners. Zo begonnen wij een leuk kennismakingspel gemaakt door Eline. Er was een bootcamp door Jolanda geregeld, een bezinningsmomentje door Klaas, en een tof escape-room-achtig spel met als thema het verhaal van Jozef en zijn dromen en ook je eigen dromen en verlangens, gemaakt door Jorien.
Kevin had een sport- en spelmiddag voor de tieners georganiseerd en er was een speurtocht voor de allerkleinsten. Het Moldavië team heeft voor een heerlijke lunch gezorgd waar we met z’n allen van genoten hebben. De opbrengst ervan was voor de volgende Moldavië reis. Aan het einde van de dag stond er een heerlijke BBQ klaar waar we met elkaar van mochten genieten.

In de avond slingerde Patrick de karaoke aan, daar werd dankbaar gebruik van gemaakt zeg maar… Wat een zangtalent hebben wij in ons midden… Ook de polonaise werd nog gedaan, en aansluitend afgesloten met worship (dat idee kwam bij de tieners vandaan, hoe gaaf!)


Op zondag begon de dag voor wie dat wilde met een early prayer en mochten we nog vele daggasten ontvangen. Gerhard ging ons voor in de dienst met ook het thema “Samen Verlangen”, prachtig begeleid door Floor en Loïs en band. Ondertussen maakten de jonge kinderen samen met de tieners kaarten om andere mensen blij te maken. Deze zijn uitgedeeld op Weideheem door Lisa bij Lily op het werk, en bij de bewoners van het Schild op het werk van Erica.

Na de dienst hadden we een lange tafel gemaakt en hebben we gezamenlijk geluncht, iedereen had wat lekkers mee dus het was een rijkelijk gevulde tafel. De kinderen hebben heerlijk gespeeld met elkaar, overigens het hele weekend. Mooi om te zien hoe dat zo samen ging.

Ik kijk terug op een geweldig weekend, waarin we rijk gezegend zijn door onze Heer. Ik ben erg dankbaar dat we het zo fijn hebben gehad met elkaar en dat we elkaar (nog) beter hebben mogen leren kennen!

Ik wil een ieder die een rol had in dit weekend (ook degenen die ik niet bij naam genoemd heb) van harte bedanken, je was van grote waarde!  En… als kers op de taart zijn er 3, mogelijk 4 nieuwe mensen die ons volgend jaar gaan helpen met de voorbereidingen!

Al benieuwd wanneer dat is? Een nieuwe datum volgt zsm!

Groetjes, Annalien Koel

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×