Terugblik op Community-avond (deel 1 van 2)

Donderdag 2 november jl. hebben we een mooie community-avond gehad met een groot aantal Fonteiners. Het was een avond met ontmoeting, aanbidding, gezelligheid, een positieve update rondom het beroepingsproces van een predikant, en de feestelijke lancering van het ‘verlanglijstje’ van Fonteinwerk.

Waar verlangen we naar?

We hebben de afgelopen maanden ontzettend veel waardevolle input van jullie mogen ontvangen tijdens inspiratieavonden, community-avonden, Growing Young meetings, missionaire brainstorm bijeenkomsten, etcetera. Uit de schat aan informatie die we hebben ontvangen, komt het volgende wensbeeld  naar boven:
We willen een dynamische geloofsgemeenschap zijn voor iedereen, met blijvers en voorbijgangers.
Dit wil zeggen dat we een beweging in beweging zijn, dat we inclusief zijn en een gemeenschap voor jong en oud. Dat er mensen zijn die langere tijd aangesloten zijn en actief, en tegelijk broeders en zusters die even een tijdje met ons oplopen en dan elders een volgende stap willen maken in hun geloof. Hoe mooi is dat!

Naast alles wat we al doen en blijven doen voor jong en oud, hoe zou het zijn als wij als gemeenschap

 1. … nog meer Gods liefde zichtbaar maken in onze omgeving (Harderwijk, Hierden e.o) en de wereld?
 • Vanuit Fonteinwerk met spontane eenmalige initiatieven naar de wereld om ons heen. Denk aan maaltijden in Corona tijd, de Koeien-actie voor Oeganda of een laagdrempelige dienst midden in de stad.
 • Door relaties aan te gaan met (lokale) maatschappelijke organisaties (delen van info, geld en tijd). Kunnen we met anderen samenwerken (bijv. Café de Liefde, De Oude Synagoge) en ons zo als Christenen zichtbaar maken in onze omgeving zonder alles zelf van nul af aan op te bouwen?
 1. … nog meer een gemeenschap zijn waar bidden een centrale plek inneemt?
 • In al onze activiteiten bidden we voor de stad en voor elkaar
 • Om vrijmoediger te worden in het praten met God op allerlei manieren die ons helpen om God te zoeken en te ontmoeten.
 • Door ruimte te geven aan getuigenissen over de invloed van gebed, en met elkaar te blijven ontdekken dat bidden onze grootste kracht is.
 1. … nog meer aandacht hebben voor jongeren, singles en gezinnen?
 • Door in al onze activiteiten gericht te zijn op deze focusgroep (in hoeverre sluiten we nu aan op hun thema’s, taal, voorbeelden, etc.).
 • Door ondersteuning van deze focusgroep naar behoefte (denk aan Growing Young, Academy, Cursussen voor ouders en/of alleen gaanden, marriage course etc. waarbij we met jong en oud van elkaar leren).
 • Door ruimte te bieden om te groeien in gaven en talenten (gaventest, trainingen, bemoediging, etc.).
 • Door ontmoetingen te organiseren voor christelijke en maatschappelijke levensthema’s die passen bij deze focusgroep.

Wat hebben we daarvoor nodig?

We willen de komende 2 jaar activiteiten ontwikkelen die deze verlangens ondersteunen. Denk aan meer laagdrempelige communicatie die naar buiten gericht is. Geestelijke en inhoudelijke ondersteuning bij de focusgroep jongeren, singles en gezinnen in de vorm van uren van iemand met ervaring en expertise. Relatiebeheer door erop uit te trekken om relaties aan te gaan met andere organisaties, en te ontdekken hoe we met elkaar kunnen samenwerken. Met elkaar groeien in gebed en vrijmoediger worden om op verschillende manieren met God te praten. Door bidden altijd als startpunt te nemen. Bijvoorbeeld: als we iets willen op een 4de zondag rondom bidden & aanbidding, dan starten we met gebed voordat we gaan experimenteren. En we hebben oog voor wat anderen al organiseren en waar we op aan kunnen sluiten. Het belangrijkste is nu dat we een vertaalslag maken naar activiteiten, mensen en geldwerving.

 • Wil je meedenken en meebidden? De eerste mensen hebben zich al opgegeven!

Vervolgstappen rondom de verlangens

 • Een vertaalslag maken van verlangens naar activiteiten, mensen en geldwerving;
 • Het organiseren van een Gebedsavond over verlangens en vervolgstappen;
 • Regelmatig publiceren in FonteinNieuws en op de website over de voorgang;
 • Bespreken van de verlangens en vervolgstappen met verschillende teams binnen Fonteinwerk. Denk aan de teams rondom de diensten, team Verbinding, maar ook natuurlijk de events als VrouwenMeetings, MannenEvent en KampeerEvent team.

Ontzettend fijn als je er 2 november bij kon zijn! Is dit niet gelukt, en wil je meer horen? Heb je vragen, opmerkingen of wil je meedoen? Mail dan info@fonteinwerk.nl, voorzitter@fonteinwerk.nl of bel 06-11441127 ,of schiet een collega-stuurgroep lid als Anne, Antonio, Henk of Job aan.

Volgende week deel 2 van de terugblik op de Community-avond met daarin informatie over wat we als Fonteinwerk de komende twee jaar blijven doen, activiteiten die we gaan afbouwen of ‘loslaten’, en de ontwikkelingen binnen de PG Harderwijk (en wat dat betekent voor Fonteinwerk).

Namens de Stuurgroep,
Martijn Stuiver

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×