Terugblik MannenEvent Fonteinwerk-PGH 2019

Stormbestendig. Hoe stormbestendig ben jij?

Met dit thema ‘in de achterzak’ troffen ruim 45 mannen elkaar op zaterdag 5 oktober jl. tijdens het mannenevent 2019 van het Fonteinwerk-PGH. In de haven van Harderwijk gingen ze aan boord, zich verdelend over vier botters, die even later in een zachte oostelijke bries het ruime water van het Wolderwijd op zeilden.

Even later ankeren de botters in de luwte van eiland De Biezen en worden ze tegen elkaar gelegd. Gastspreker Durk Muurling (voorganger en evangelist), die ook in Fonteindiensten spreekt, stapt over in een sloep en spreekt de drijvende gemeenschap toe. “Mijn mooiste preekstoel ooit” zegt hij, met een eerbiedige knipoog naar de boot die Jezus gebruikte om de menigte toe te spreken.

Durk reikt ons aan om naar ons geloof te kijken als in fasen: als klein kind, afhankelijk. Als puber, zoekend naar zelfstandigheid, fouten makend, opstandig soms ook. En als volwassene, als christen verantwoordelijk voor je eigen keuzes, maar ook in grote verbondenheid met Jezus de Heer, die er voor je is, juist ook als het stormt in je leven.

Prachtig om als mannen samen een lied te zingen uit volle borst. Het drukt iets uit van de saamhorigheid die je voelt, ondanks verschillen in geloofsbeleving, kerkelijk betrokken of (nog) niet. Geleund tegen het opgetrokken botterzwaard praten we met elkaar over hoe we ons geloof beleven. Wat moeilijk is, waar je God in je leven ontmoette. Ben jíj dan zo stormbestendig? Of is het vooral je vertrouwen op Jezus die achterin het schip ligt te slapen, en die je wakker kunt maken als het niet meer gaat?

We leggen aan op een eiland in het Wolderwijd. Hier wordt de maaltijd geserveerd: vis uit de rookton, een paar goede stamppotten, er brandt een houtvuur. In het donker varen we terug naar Harderwijk, met het lied “You say” van Lauren Daigle dat over het water klonk nog in je hoofd:

You say I am held when I am falling short
When I don’t belong, oh You say that I am Yours
And I believe, oh I believe, What You say of me
(U zegt dat ik wordt vastgehouden als ik tekortkom / Als ik er niet bij hoor, zegt U dat ik van U ben / En ik geloof, oh ik geloof, wat U over mij zegt)

Klaas de Vries – Fonteinwerk-PGH

Frits Sparnaay maakte een schitterende beeld-geluid impressie van dit MannenEvent…

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×