Startzondag PGH 8 september – Een goed verhaal

Ook dit jaar hopen we de start van het kerkelijk seizoen van onze mooie gemeente weer feestelijk te vieren. Allereerst natuurlijk met een laagdrempelige, inspirerende openluchtdienst waarin de nieuwste predikant van de PGH, Marissa van Meijl, zal voorgaan. Thema van de dienst is: Een goed verhaal.

We geloven dat de kerk vandaag nog steeds een goed verhaal te vertellen heeft. Het geeft basis voor ons eigen leven, maar is te mooi om voor ons zelf te houden. Dit goede verhaal is het waard om doorgegeven te worden. Dit is één van de redenen waarom de locatie van de Startzondag verandert. Het zal dit jaar plaatsvinden in het centrum van onze stad, namelijk het Plantagepark. We zijn één van de eersten die de nieuwe muziektent mogen inwijden.

Een nieuwe locatie, maar ook met veel vertrouwde elementen. Zo staat vanaf 9.45 uur de koffie klaar. Er kunnen stoelen gehuurd worden, reserveren is niet nodig. Uiteraard kan ook een eigen stoel worden meegenomen. Voor de allerjongsten is er oppas. Na de dienst zullen de vele activiteiten die onze gemeente rijk is zich weer presenteren op de kijk- en infomarkt. Op het horecaplein is er veel lekkers te eten en te drinken. Dit jaar zelfs onder het genot van gezellige (live) muziek. Voor de kinderen is er weer volop vermaak met springkussens, een ballonkunstenaar en kinderspelen, waarmee ook nog leuke prijsjes te winnen zijn. De huur van faciliteiten en aanvragen van de nodige vergunningen is op de nieuwe locatie aanmerkelijk duurder dan voorgaande jaren. We vragen daarom iets meer voor de consumptiekaart, namelijk €6,50.
Ook rekenen we op een bijdrage van de bezoekers tijdens de collecte en zijn er ook dit jaar weer veel gulle sponsoren die de Startzondag mogelijk maken. De afsluiting van de Startzondag belooft voor jong en oud hilarisch en origineel te worden. Ga dus zeker niet te vroeg naar huis!
Goed om nog te vermelden dat de voorraad plastic bekers, bestek etc. dit jaar wordt opgemaakt, om vervolgens over te gaan op papier. Ook proberen we door verschillende prullenbakken het afval te scheiden. We doen een dringende oproep om (zo mogelijk) op de fiets te komen: beter voor het milieu en het voorkomt parkeerproblemen.

Het terrein van het Plantagepark zal de nacht voor en na de Startzondag bewaakt moeten worden. Kan en wil je hiervoor een paar uur nachtrust opgeven, mail naar: Roelien_v@hotmail.com. Tot slot: wanneer is de Startzondag nu geslaagd te noemen? Is dat als er meer dan zeshonderd mensen komen? Of als het een stralend zonnige dag is? Als de baten boven de kosten uitstijgen? Wij denken dat de startzondag geslaagd is als het een dag is van ontmoeting, verbinding en gezelligheid.
Een dag waarop dat eeuwenoude boek en de oeroude bomen van het Plantagepark ons het goede verhaal vertellen!

De Startzondagcommissie

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×