Startzondag 6 september – Het Goede Leven

Op zondag 6 september a.s. hopen we met elkaar “Het Goede Leven” te delen op Parkeerplaats 2, nabij de molen “De Hoop” (hoe toepasselijk ook) in Harderwijk. Als het goed is tref je bij het kerkblad SamenGeroepen een flyer aan met meer informatie en op de achterzijde een plattegrond van de locatie met een “verplichte” aanrijroute. Het wordt een zeer speciale openluchtdienst. We zitten op 1,5 meter afstand van elkaar, zingen niet mee, maar luisteren naar de fantastische Praiseband Ivy en naar de woorden van ds. David Kroeze.

Uiteraard staat de dienst onder druk vanwege alle veiligheids- en voorzorgsmaatregelen en heeft de commissie getwijfeld, maar we nemen geen enkel risico. Er is constant overleg met de gemeente, het RIVM is gebeld, we houden de media en de richtlijnen vanuit het RIVM en de overheid goed in de gaten. Daarom de keuze voor P2… alles op veilige afstand, goede aan- en afvoerwegen, opgave en registratie vooraf noodzakelijk en dit alles onder strenge aanwijzingen van de ruim 45 vrijwilligers. (Ga naar www.startzondagharderwijk.nl, reserveer je plekje en bestel direct je meeneemlunch).
Als iedereen meewerkt kunnen we veilig samenzijn, luisteren, genieten en nadien voor de liefhebber, heerlijk thuis van een lunch genieten.

Lees de plannen en de ideeën voor dit jaar en meld je aan! Klik hier om je aan te melden voor de STARTZONDAG op 6 september.

Wat staat ons te wachten: P2 is geopend vanaf 09.30 uur, we hopen dat je tussen 09.30 en 10.15 uur binnenkomt. Net buiten het terrein (ingang Burg. de Meesterstraat, in het gele gebouw van Boskalis) zijn toiletten. Je wordt bij binnenkomst geregistreerd en je krijgt een stoel aangewezen.
Om 10.00 uur start een voorprogramma en begint ook de live uitzending van HK 13 (te volgen via de website HK13.tv of via CAI, kanaal HK 13).
Na registratie volg je de aanwijzingen van de vrijwilligers. Je kunt gratis koffie/thee of fris halen en aansluitend word je naar je stoel begeleid. Om 10.30 uur start de dienst. HK 13 ondersteunt de dienst met live beelden op 2 grote LED schermen. Er is een kindercrèche en de kinderen van 4 – 8 jaar kunnen tijdens de dienst diverse spelen en opdrachten uitvoeren. Zij blijven bij de ouders zitten. Twee grote opleggers fungeren als podium. De dienst zal naar verwachting om 11.45 uur afgesloten worden. Tijdens de dienst wordt er middels de Scipio App gecollecteerd voor de onkosten. Als je deze app niet hebt staan er bij de uitgangen enkele grote collectebussen klaar voor jouw contante gift. Deze collecte wordt erg aanbevolen, want je zult ervaren dat deze dienst behoorlijk veel geld heeft gekost.
Ook wordt aandacht besteed aan de Voedselbank. De Diaconie heeft in samenwerking met de Startcommissie een plan gemaakt voor de inwoners die het zoveel minder hebben en afhankelijk zijn van de Voedselbank. Een fantastisch initiatief door hen erbij te betrekken. In verband met de AVG regeling, willen wij hier verder niet meer ruchtbaarheid aan geven.
Ook de Voedselbank vraagt in deze moeilijke tijd jouw hulp en bijdrage. Aan de bezoekers wordt gevraagd bepaalde levensmiddelen of artikelen mee te nemen naar het terrein. Je hoort en leest later welke artikelen gewenst en noodzakelijk zijn. Na de dienst gaan we weer zitten en zullen op aanwijzing van vrijwilligers geleidelijk het terrein verlaten. Er wordt wat geduld van je gevraagd!

Na de dienst kun je jouw eventueel bestelde lunch (pannenkoeken/broodje zalm) ophalen, ook onder regie van de vrijwilligers. Deze hele operatie wordt alleen een succes als we geduld hebben en ons aan de aanwijzingen en richtlijnen houden. Als je je niet hebt opgegeven of een lunchbestelling hebt gedaan, kun je dit ter plaatse nog doen. Maar dit zal mogelijk extra wachttijd met zich meebrengen. Vanaf 14.00 uur wordt er nog een onlineprogramma aangeboden. Vanaf 14.00 uur een kinderprogramma en een Bingo, en vanaf 15.00 uur wordt er een Quiz gehouden.
De spelletjes worden gehouden via ZOOM (men moet zich dus aanmelden /opgeven) en we trachten dit ook live uit te zenden via de gebruikelijke live-stream vanuit de Plantagekerk. Hierover berichten wij je verder via de site: startzondagharderwijk.nl.

Terwijl ik dit schrijf realiseren we ons dat naar aanleiding van de persconferentie vanavond (18-08-2020) de situatie ook heel anders kan zijn. Mocht deze openluchtdienst geen doorgang kunnen vinden, dan wordt de dienst verschoven naar en gehouden in de Plantagekerk. Je snapt dat daar slechts een beperkt aantal mensen bij kunnen zijn, uiterlijk 100. Opgave hiervoor is dan ook verplicht. Deze dienst wordt dan zoals gebruikelijk via een live-stream uitgezonden. Deze dienst begint dan om 10.30 uur, met een voorprogramma 10.00 uur. Als de dienst op P2 niet door kan gaan is ons streven dat de bestelde lunch wel gehaald kan worden. Die zal of op P2 gehaald kunnen worden, of bij de Plantagekerk. Je leest het… een heel geregel, maar ook een uitdaging in deze bijzondere tijd.

In verband met de vele onzekerheden houden wij je wekelijks op de hoogte via de nieuws- zondagsbrieven en via de website van PGHarderwijk en startzondagharderwijk.nl. Samen staan we sterk, zijn we er voor elkaar en mogen we dankbaar zijn dat wij in Nederland wonen en leven.
Dit maakt ook dat wij kunnen en mogen zeggen: “Het Goede Leven” mogen wij vieren. Allen een gezegende tijd en dienst gewenst.
Met vriendelijke groet, namens de Startzondagcommissie, Gerard van de Belt.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×