Sobere maaltijd in de Vastentijd – Rode koolsalade

De paarse kool symboliseert het lijden, de passie….. Paars is dé kleur voor de lijdenstijd.

Het recept is voor 2 personen als je deze salade als maaltijdsalade serveert.

Wat heb je nodig:

  • 400 gram fijngesneden rode kool
  • 200 gram geraspte wortel
  • Handje rozijnen, even laten wellen in thee of water
  • Handje (ongeveer 50 gram) ongezouten noten
  • 200 gram hüttenkäse
  • 2 eetlepels extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels (appel)azijn
  • Fijngesneden verse bieslook, peterselie en dille (naar smaak)
  • Zeezout en zwarte peper

Het is simpel; meng de gesneden kool en wortel met de rozijnen in een kom. Daaroverheen zout en peper naar smaak.

Klop van de azijn en olijfolie een sausje en giet over de salade. Knip of snijd de bieslook fijn en de dille en voeg de hüttenkäse toe. Meng alles goed door elkaar. Zet een uurtje in de koelkast zodat alle smaken kunnen intrekken en de kool iets zachter wordt.

Maak de salade af met de grof gehakte noten en peterselie. Eet smakelijk

Alex Vinke en Anita Oosterloo

Klik hier voor een bereidingsfilmpje van de zesde sobere maaltijd: rode koolsalade

 

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×