Sobere maaltijd in de Vastentijd – Gado Gado

In de woestijn moet je het doen met de dingen die je hebt, dat lijkt soms weinig, maar toch heb je meer dan je denkt. Ik heb in mijn kasten gekeken wat ik nog had. Ik heb altijd wel rijst in huis, ook wel eieren. Het bleek dat ik voldoende restjes groente had; een halve bloemkool, een halve spitskool, een winterwortel en nog een beetje taugé.  Ook heb ik altijd wel spullen om pindasaus te maken en bouillon blokjes in huis.

Je kookt de rijst die je hebt volgens de aanwijzing van de verpakking.

Je kookt de eieren ongeveer 6 minuten (afhankelijk van hoe je je eitje lekker vindt; hard of zacht. Als je er genoeg hebt; 2 per persoon.

Je maakt de pindasaus volgens aanwijzingen op de verpakking.

Zet een grote pan met water op het vuur en doe daar de bouillon blokjes in. Je maakt de groenten schoon en snijd deze, de bloemkool in roosjes, de wortel in plakjes en de kool in reepjes.

Als de bouillon kookt, gaat daar eerst de hardste groente in, dus: eerst de wortel, dan de bloemkool. De kool en de taugé hoeven maar heel kort. Als de wortel gaar is (gewoon even proeven) giet je alles af.

Bolletje rijst op het bord, de groenten er om heen. Leg de eitjes gepeld en in tweeën gesneden erbij. Dan druppel je de pindasaus eroverheen of serveer in een apart kommetje

Eet lekker. Zo zie je maar, je hebt altijd meer dan je denkt.

Alex Vinke en Anita Oosterloo

Klik hier voor een bereidingsfilmpje van de tweede sobere maaltijd: Gado Gado

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×