Sobere maaltijd in de Vastentijd – Bleekselderij-wortelsoep met gekookte eieren

2 personen, makkelijk meer te maken en te delen met de buren

Ingrediënten:
4 eieren
700 gr wortelen
200 gr bleekselderij
4 stengels bosui en 1 rode ui
2 tenen knoflook
1 bouillonblokje
100 ml kokosmelk (de dikke variant)
400 ml water
Sap van halve sinaasappel (optioneel)
Zeezout en zwarte peper naar smaak
Beetje olie (kokos of olijfolie)

Bereiding:
Snijd de wortel, bosui, ui en knoflook in stukjes

Verwijder de draden van de bleekselderij en snijd de bleekselderij in stukjes

Verhit kokosolie of olijfolie in een soeppan, fruit daarin de ui en knoflook (als je bosui gebruikt houd je wat groen achter)

Voeg de stukjes bleekselderij en wortel toe en roerbak even mee.

Verkruimel het bouillonblokje eroverheen en roer goed door. Voeg het water toe, roer goed door en breng aan de kook. Laat de soep ongeveer 20 min pruttelen tot de groenten zacht en gaar zijn.

Kook de eieren ondertussen 8-10 minuten.

Laat de eieren schrikken onder de koude kraan, verwijder de schil en snijd in stukjes.

Voeg 100 ml kokosroom aan de soep toe.

Pureer de soep met een staafmixer of blender en breng op smaak met zeezout en zwarte peper,

Vind je de soep te dik? Voeg dan wat extra kokosmelk of water toe.

Vul de soepkommen en garneer met de in stukjes gesneden eieren en de overgebleven stukjes bosui.

Lekker met grof bruin brood gedoopt in olijfolie met een beetje zout. Of crackers besmeerd met humus of hüttenkäse.

Eet smakelijk

Alex Vinke en Anita Oosterloo

Klik hier voor een bereidingsfilmpje van de vierde sobere maaltijd: Bleekselderij-wortelsoep met gekookte eieren

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×