Nieuws kinderdiensten

5 februari 2023
Het verhaal van vandaag gaat over de blinde Bartimeüs. Het verhaal speelt zich af in Jericho, een oude stad op ongeveer 30 kilometer afstand van Jeruzalem. Mensen met een handicap, zoals Bartimeüs, telden in de maatschappij niet echt mee. Er waren weinig sociale voorzieningen. Bedelen was hun enige manier om te overleven. De manier waarop Jezus met Bartimeüs omgaat, laat nog eens duidelijk zien dat Jezus juist mensen zoals hij belangrijk vindt.
Wil jij ook weten wie Jezus nog meer belangrijk vindt? Kom naar de altijd gezellige kinderdienst. Er is altijd een plaatsje voor je vrij!

Wil je een vriendje, vriendinnetje, buurjongen, buurmeisje of misschien iemand uit je klas een keer meenemen? Iedereen is welkom!

12 februari 2023
In het verhaal van vandaag staat de volgende vraag centraal: als je geld geeft, waarom doe je dat dan, en met welke houding?
Jezus zit in de tempel en kijkt naar de mensen die geld in de geldkist doen. In de schatkamer van de tempel stonden dertien van deze geldkisten. Met het geld dat mensen in deze kisten deden, werden bijvoorbeeld de offers betaald die voor het hele volk gebracht werden. In de tijd van Jezus was de schatkamer goed gevuld: rijke Joden uit de omgeving van Jeruzalem en Joden uit andere landen die in Jeruzalem één van de Joodse feesten vierden, gaven veel geld aan de tempel. Jezus ziet dat, maar hij ziet ook een weduwe die twee kleine muntjes geeft. Van die munten kon je een eenvoudige maaltijd betalen. De rijke mensen geven van wat ze overhebben – hun leven verandert niet door wat ze weggeven. De arme weduwe moet kiezen: ze kan een maaltijd voor zichzelf kopen óf haar geld aan de tempel geven.

Wil jij weten waarvoor de arme weduwe kiest, dan zien wij je graag komen in de kinderdienst. Dan zal je erachter komen wat het antwoord is.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×