Nieuws kinderdiensten – Veertigdagenproject

Wie? Wat? Waar! – Op zoek naar wie Jezus is
Wie is Jezus? Die vraag staat centraal in de verhalen die we in de kinderdiensten dit jaar op weg naar Pasen lezen. Jezus was een timmerman, maar Hij vertelde ook over God en deed wonderen. Hij wordt een profeet genoemd, maar Hij laat ook toe dat een vrouw die een slecht leven leidt zijn voeten wast. In verschillende Bijbelverhalen zijn de mensen om Jezus heen in verwarring. Hoe kan het dat deze man sterker is dan de wind en het water, zonden vergeeft, en zegt dat Hij bij God vandaan komt? Wie is Hij toch?

In het veertigdagenproject gaan we samen met de kinderen op zoek naar antwoorden op die vraag. We doen dit aan de hand van Bijbelteksten die ook al iets laten zien van de weg die Jezus aflegt naar het lijden en sterven aan het kruis én zijn opstanding. Het draait daarbij steeds om deze vragen: Wie is Hij toch? Wat denken de mensen om Jezus heen? En wat is waar, welke waarheid ontdekken we over Jezus?

Voor het moment in de kerk is er een kerkraam. Elke zondag van de veertigdagentijd wordt er een venster geopend, waarbij een raampje met een illustratie zichtbaar wordt. Zo wordt stukje bij beetje meer zichtbaar wie Jezus is en wie Hij voor ons wil zijn.

Voor kinderen die naar de kinderdiensten gaan, is er per gezin, een boekje beschikbaar met eenzelfde kleiner kerkraam als in de kerk. Het boekje valt deze week bij deze gezinnen op de mat. Mocht je nog geen boekje hebben ontvangen, stuur dan een e-mail aan Dirma Wansink (dirmawansink@gmail.com).

Het boekje bevat verhalen, opdrachten, liedsuggesties en vragen om over door te praten. Elke zondag van de veertigdagentijd kan er een venster worden geopend, waarbij een illustratie zichtbaar wordt die iets vertelt over het Bijbelverhaal van de betreffende zondag.
Ga je als gezin, samen met de kinderen, mee op zoek naar wie Jezus is?

Zondag 26 februari 2023 – Hij is toch die timmerman? (Er is dan geen Fonteindienst)

Op deze zondag staat Marcus 6:1-6 centraal Jezus, geeft uitleg over God, doet wonderen en geneest mensen. De mensen uit de stad van zijn familie vragen zich af hoe het kan dat Jezus, die toch één van hen is, deze bijzondere dingen doet.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×