Nieuws kinderdiensten – Veertigdagenproject

Wie? Wat? Waar! – Op zoek naar wie Jezus is

Wie is Jezus? Die vraag staat centraal in de verhalen die we in de kinderdiensten dit jaar op weg naar Pasen lezen. In het veertigdagen­project gaan we samen met de kinderen op zoek naar antwoorden op de vraag wie Jezus toch is. We doen dit aan de hand van Bijbelteksten die ook al iets laten zien van de weg die Jezus aflegt naar het lijden en sterven aan het kruis én zijn opstanding. Het draait daarbij steeds om deze vragen: Wie is Hij toch? Wat denken de mensen om Jezus heen? En wat is waar, welke waarheid ontdekken we over Jezus?

Voor het moment in de kerk is er een kerkraam. Elke zondag van de veertigdagentijd wordt er een venster geopend, waarbij een raampje met een illustratie zichtbaar wordt. Zo wordt stukje bij beetje meer zichtbaar wie Jezus is en wie Hij voor ons wil zijn. Deze zondag wordt het laatste venster geopend, waarmee tevens een einde komt aan het veertigdagenproject.

 

Zondag 9 april 2023 – Hij is opgestaan, het is echt waar! (Lucas 24:13-35)

Op deze zondag staat Lucas 24:13-35 centraal: Nadat Jezus is gestorven en begraven, zijn twee van zijn leerlingen onderweg naar Emmaüs. Ze praten met elkaar over alles wat er is gebeurd en de vragen die ze daarbij hebben. Dan komt Jezus bij hen lopen. De leerlingen herkennen Hem echter pas later, wanneer Hij tijdens de maaltijd het brood breekt en met hen deelt.

Zou jij Jezus herkennen als Hij met je mee zou lopen of met jou mee gaat om bij je te eten? Of zou je meer willen weten waaraan je Jezus zou herkennen? Kom dan komende zondag naar de kinderdienst van het Fonteinwerk. Of gewoon, omdat je het leuk vindt om samen met andere kinderen te ontdekken wie Jezus voor jou wil zijn. Iedereen is welkom!

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×