Nieuws kinderdiensten – Veertigdagenproject

Wie? Wat? Waar! – Op zoek naar wie Jezus is

Wie is Jezus? Die vraag staat centraal in de verhalen die we in de kinderdiensten dit jaar op weg naar Pasen lezen. In het veertigdagen­project gaan we samen met de kinderen op zoek naar antwoorden op de vraag wie Jezus toch is. We doen dit aan de hand van Bijbelteksten die ook al iets laten zien van de weg die Jezus aflegt naar het lijden en sterven aan het kruis én zijn opstanding. Het draait daarbij steeds om deze vragen: Wie is Hij toch? Wat denken de mensen om Jezus heen? En wat is waar, welke waarheid ontdekken we over Jezus?

Voor het moment in de kerk is er een kerkraam. Elke zondag van de veertigdagentijd wordt er een venster geopend, waarbij een raampje met een illustratie zichtbaar wordt. Zo wordt stukje bij beetje meer zichtbaar wie Jezus is en wie Hij voor ons wil zijn.

 

Zondag 2 april 2023 – Wie zeggen de mensen dat Ik ben?

Op deze zondag is het Palmzondag. Hiermee begint de laatste week van de veertigdagentijd: de Stille Week of Goede Week. Deze zondag staat Matteüs 21:1-11 centraal: Jezus rijdt Jeruzalem binnen op een ezel, de mensen begroeten Hem als de lang verwachte Koning, de Messias.

Een palmpaasstok maken!

We gaan een palmpaasstok maken. De kinderen kunnen hiervoor alvast thuis een kruis van takken of latjes maken en meenemen naar de kinder­dienst of anders hun palmpaasstok van vorig jaar meenemen. Tijdens de kinderdienst gaan we de palmpaasstok versieren en aan het einde van de kinderdienst de kerk mee inlopen.

Kom je ook?

Wil jij ook weten waarom Jezus op een ezel rijdt en als koning wordt begroet, kom dan komende zondag naar de kinderdienst van Fonteinwerk. Of gewoon, omdat je het leuk vindt om een palmpaasstok te maken. Iedereen is welkom!

 

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×