Nieuws kinderdiensten – Veertigdagenproject

Wie? Wat? Waar! – Op zoek naar wie Jezus is
Wie is Jezus? Die vraag staat centraal in de verhalen die we in de kinderdiensten dit jaar op weg naar Pasen lezen. Jezus was een timmerman, maar Hij vertelde ook over God en deed wonderen. Hij wordt een profeet genoemd, maar Hij laat ook toe dat een vrouw die een slecht leven leidt zijn voeten wast. In verschillende Bijbelverhalen zijn de mensen om Jezus heen in verwarring. Hoe kan het dat deze man sterker is dan de wind en het water, zonden vergeeft, en zegt dat Hij bij God vandaan komt? Wie is Hij toch?

In het veertigdagenproject gaan we samen met de kinderen op zoek naar antwoorden op die vraag. We doen dit aan de hand van Bijbelteksten die ook al iets laten zien van de weg die Jezus aflegt naar het lijden en sterven aan het kruis én zijn opstanding. Het draait daarbij steeds om deze vragen: Wie is Hij toch? Wat denken de mensen om Jezus heen? En wat is waar, welke waarheid ontdekken we over Jezus?

Voor het moment in de kerk is er een kerkraam. Elke zondag van de veertigdagentijd wordt er een venster geopend, waarbij een raampje met een illustratie zichtbaar wordt. Zo wordt stukje bij beetje meer zichtbaar wie Jezus is en wie Hij voor ons wil zijn.

 

Zondag 19 maart 2023 – Hoe kan Hij zeggen dat Hij uit de hemel komt?

Op deze zondag staat Johannes 6:25-36, 41-51 centraal: Jezus legt aan de mensen uit dat Hij het hemelse brood is.
Komende zondag is er helaas geen kinderdienst van het Fonteinwerk. Gelukkig hebben alle gezinnen een boekje ontvangen met daarin verhalen, opdrachten en vragen om over door te praten. Op deze manier kun je als gezin, samen met de kinderen, mee op zoek naar wie Jezus is.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×