Nieuws kinderdienst 7 mei

Op deze zondag staan Exodus 16:4-8, Exodus 16:13-18 en Exodus 16:31-36 centraal tijdens de kinderdienst. Het verhaal gaat deze zondag over de Israëlieten die uit Egypte zijn bevrijd en rondtrekken in de woestijn. Maar na twee maanden krijgen ze honger. Daarom zorgt God voor eten voor de Israëlieten. Hij stuurt ‘s avonds voedsel vanuit de hemel: kwartels. Kwartels zijn kleine vogels die in grote groepen vliegen. De volgende dag zorgt God voor iets dat lijkt op brood, en dat manna genoemd wordt.

Iedere dag mogen de Israëlieten manna oprapen. Het is niet langer houdbaar dan één dag. De Israëlieten moeten er dus iedere dag opnieuw op vertrouwen dat God ook de volgende dag voor hen zal zorgen. Alleen op de dag vóór de sabbat mogen ze twee keer zo veel verzamelen. Zo hebben ze ook op de rustdag te eten. Voor iedereen is er elke dag genoeg.

Uiteindelijk eten de Israëlieten manna totdat ze in het beloofde land wonen: Na het Paasfeest viel er geen manna meer uit de hemel. Vanaf toen bakten de Israëlieten brood van het graan dat in het land groeide.

Wil jij weten hoe God ook voor jou wil zorgen? Kom naar de altijd gezellige kinderdienst. Er is altijd een plaatsje voor je vrij!
Wil je een vriendje, vriendinnetje, buurjongen, buurmeisje of misschien iemand uit je klas een keer meenemen? Iedereen is welkom!

 

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×