Nieuws kinderdienst 4 juni

Precies twee maanden na hun vertrek uit Egypte komen de Israëlieten aan bij de berg Sinaï. Daar komt God naar hen toe, en krijgen de Israëlieten tien belangrijke regels (de tien geboden) van Hem. De tien regels kun je opvatten als regels met een belofte. Daarom beginnen ze ook met het in herinnering roepen van de bevrijding uit Egypte. Het zijn regels ‘voor altijd’: het maakt niet uit wanneer en waar je leeft, deze regels zijn belangrijk.

God sluit dus met de tien regels een nieuw verbond met zijn volk naast het verbond dat Hij sloot met Abraham, Isaak en Jakob. God belooft dat de Israëlieten zijn unieke volk zijn, Zijn kostbare bezit. En zij moeten beloven zich aan zijn regels te houden. De tien regels stonden op twee stenen platen. In Exodus 31:18 is te lezen dat God de twee stenen platen zelf beschreef. Wat bijzonder eigenlijk.

Wil jij meer weten wat er in die tien regels staat? En hoe je je aan die regels kunt houden. Kom zondag dan naar de kinderdienst. Er is altijd een plaatsje voor je vrij!
Vriendjes en vriendinnetjes zijn natuurlijk ook welkom!

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×