Nieuws kinderdienst 14 mei

Aan het begin van het boek Handelingen schrijft Lucas dat Jezus na zijn opstanding eerst nog bij de leerlingen blijft. Na veertig dagen wordt Hij vanaf de Olijfberg in de hemel opgenomen. Dat vieren wij met Hemelvaart.

Wat zo bijzonder is, is het getal veertig. Als het getal veertig in de Bijbel voorkomt, gaat het vaak over een tijd om je ergens op voor te bereiden. Zo reist het volk van Israël veertig jaar door de woestijn voordat ze in Kanaän aankomen, en is Jezus veertig dagen in de woestijn voordat Hij aan zijn werk bij de mensen begint en het goede nieuws over Gods nieuwe wereld gaat vertellen.

Met Hemelvaart vieren we dus dat Jezus naar de hemel is gegaan. Dat is dus veertig dagen tussen de opstanding van Jezus en het moment dat Hij naar de hemel gaat. In deze veertig dagen bereiden de leerlingen van Jezus zich voor op hun belangrijke taak, namelijk overal over Jezus gaan vertellen: iedereen moet het goede nieuws over Jezus horen! Alleen de taak van de leerlingen begint niet direct met Hemelvaart…

Wil je weten wanneer de taak van de leerlingen precies begint? Of wil je weten wat Jezus in de hemel doet? Kom zondag dan naar de kinderdienst. Er is altijd een plaatsje voor je vrij!

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×