Na de Vastentijd een feestelijke Paastaart
Citroen Meringue taart
Zelfgemaakte Lemon Curd
De lemon curd kan een dag van te voren gemaakt worden. Dan bewaren in een schone en dichte pot in de koelkast.
Ingrediënten:
- 2 citroenen
- 150 g ongezouten roomboter
- 2 eieren
- 125 g witte basterdsuiker
Pers de citroenen uit en verwarm het sap samen met de boter in een steelpan met dikke bodem op laag vuur tot de boter gesmolten is.
Mix ondertussen met een garde in een kom de eieren met de suiker. Voeg, al roerend, het citroen-botermengsel toe. Schenk het weer terug in de schoongemaakte pan. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Blijf roeren en laat de curd indikken tot het zo dik is als vla.
De bodem
Ingrediënten:
- 275 g bloem
- 100 g kristalsuiker
- 100 g ongezouten roomboter
- 2 eieren
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet de springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Meng de bloem, de suiker, de roomboter en eieren tot een soepel deeg. Bekleed de bakvorm hiermee. Maak een opstaand randje van 2 cm. Vul de vorm met de lemon curd en bak ca. 35 min. in de voorverwarmde oven. Laat 2 uur afkoelen.
De Italiaanse meringue
Ingrediënten:
- 150 g eiwit
- 50 g suiker
Klop de eiwitten met de de suiker zo stijf mogelijk.
Verwarm de ovengrill voor. Schep het eiwit in slordige pieken op de taart en laat in ca. 5 min. kleuren in de oven. Blijf bij de oven staan, dit kan snel gaan. Laat afkoelen.
Eet smakelijk
Alex Vinke en Anita Oosterloo
Klik hier voor een bereidingsfilmpje van de Citroen Meringue Paastaart
Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.