Luisterend bidden

(Her)ken je dat? Dat je tijdens je gebed vooral “zendt”? Dus dat je vooral praat tegen God, maar eigenlijk te weinig de tijd neemt om te luisteren naar wat God jou wil vertellen?

Hierover hebben Annemarie, Lea, Henriette en ik een cursus gevolgd: Luisterend bidden. De intentie is dat je door verschillende manieren van gebed echt luistert en op zoek gaat wat God jou te vertellen heeft. We kregen een werkboek met daarin voor elke dag een opdracht. De opdrachten liepen vrij uiteen als; maak een wandeling door de natuur en sta stil bij wat God jou wilt vertellen, en, lees een bepaald bijbelvers; Wat betekent dit voor jou? 

Het mooie was dat dezelfde tekst voor iedereen weer wat anders betekende. Hoe mooi is dat? We zijn allen unieke mensen, logisch dat God voor iedereen een andere boodschap heeft. 

Op een van de cursus avonden hebben we ook echt geoefend met het luisteren naar de Heilige Geest. We vroegen de Geest om ons iets te vertellen wat belangrijk is voor de persoon naast je (die je niet kende). Best spannend moet ik bekennen… Ongelofelijk was, dat er echt dingen gezegd werden die de spijker op zijn kop sloegen. Soms waren het dingen waar jij als persoon helemaal niks mee hebt en je niet begreep waarom jij zo’n beeld of tekst door krijgt voor de ander, terwijl de ander juist datgene heel hard nodig had op dat moment. Het was prachtig en heel bijzonder…

Het mooie is: we kunnen allemaal de stem van de Heilige Geest verstaan. Sta ervoor open. Hij kan op verschillende manieren tot jou spreken; bijvoorbeeld door middel van een beeld, een tekst die opeens opvalt, een gedachte die in je opkomt, een beeld dat in je opkomt, een droom, of bijvoorbeeld een woord van een ander dat jij net nodig had.

Vraag God wat Zijn plan is met jouw leven en ik weet zeker dat er een antwoord komt. Misschien niet gelijk, maar het komt. Jezus zei niet voor niets: zoekt en gij zult vinden!

Groeten, Annalien Koel 

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×