Koken voor daklozen

Al sinds 2004 wordt er wekelijks op donderdagavond door 2 personen gekookt voor de opvang van dak- en thuislozen van de Iriszorg aan de Thorbeckelaan 1 te Harderwijk. Deze actie is opgezet vanuit de Petrakerk, maar inmiddels zijn er ook gemeenteleden vanuit andere kerken bij betrokken. In verband met leeftijd, verhuizing of andere redenen hebben meerdere vrijwilligers aangegeven te stoppen met het koken. Vandaar dat we op zoek zijn naar andere mensen die deze taak over willen nemen.

Het gaat als volgt; er wonen (meestal) 10 personen bij de opvang. Je kookt met twee personen – ieder een maaltijd voor 5 personen. Vooraf even onderling afstemmen wat te eten en hoe te brengen. Gewoon iets zoals je ook klaarmaakt voor je eigen gezin. Bij voorkeur een éénpans gerecht zoals nasi/bami/stampot/maaltijdsoep/maaltijdsalade/pastaschotel/rijstschotel o.i.d. Dit breng je om 17.00 uur bij IrisZorg, Thorbeckelaan 1, 3843 WL Harderwijk. Daar wordt het eten overgedaan in een schaal of pan van de opvang, zodat ieder zijn eigen spullen weer mee kan nemen.

Ben jezelf in de gelegenheid een maatje, buurvrouw of vriendin enthousiast te maken om samen te koken? Of wil je gekoppeld worden aan iemand anders, dat kan ook hoor. Wellicht zijn er meer mensen in je omgeving die willen aansluiten. Het is erg dankbaar werk en we zoeken 6 tot 8 personen die voor het komende half jaar en de daarop volgende jaren willen koken. Dit gebeurt dus in een pool van totaal 52 personen. Je bent  dan 1 x per halfjaar aan de beurt om te koken voor de donderdagavond. In gedachten de woorden van Jezus: “Ik had honger en jullie gaven mij te eten“.

Reacties graag via de mail : jannybast@solcon.nl of telefoon 06-20230848.

Hieronder nog een reactie van een woonbegeleider van Iriszorg Harderwijk.

Hallo keukenprinsen en prinsessen,
Namens de mensen van Nachtopvang Harderwijk wil ik u allen hartelijk bedanken voor de maaltijden die al jarenlang donderdags worden gebracht. Ik kan u vertellen dat er elke week naar uitgekeken wordt. Vaak wordt het op woensdag al benoemd: “ Morgen eten we van de kerk “. Op de avond zelf wordt er echt gewacht op het moment dat het eten er is. Zo gauw het eten op het bord ligt, wordt er met veel smaak gegeten en soms zelfs de avond erna nog een keer.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×