Kerstwinterwandeling maandag 22 december a.s.


Samen één tijdens Kerstwinterwandeling op maandag 22 december a.s.

De Kerstwinterwandeling: wat begon met een simpel idee is in enkele jaren uitgegroeid tot een warme interkerkelijke activiteit met als doel: gezamenlijk als Harderwijkse christenen iets beleven van de kern van het Kerstverhaal: de liefde van God voor alle mensen.

U, jij en ik geven dat met elkaar vorm in een sfeervolle avondwandeling met een ‘Boodschap’ en ongedwongen onderling contact. Laagdrempelig genoeg voor iedere geïnteresseerde, ook voor mensen die niet of weinig in de kerk komen en zeker ook voor kinderen. De Kerstwinterwandeling is dit jaar op maandagavond 22 december.

Vanaf diverse startplaatsen: Stadsdennenkerk (J.P. Heijelaan 1), Veldkampkerk (Veldkamp 1), Nieuwe Kerk (Stationslaan 112), Bethelkerk (Wittenhagen 28), Petrakerk (Busken Huetlaan 2), De Regenboog (Biezenplein1, N.B. van de Regenboog vertrek met de fiets!!!), Nieuw-Apostolische Kerk (Kennedylaan 54a), Sefanja (Stationslaan 121), Nieuwe Kerk (Stationslaan 112) en De Oude Synagoge (Jodenkerksteeg 1) gaat het om 18.00 (!) uur naar de Catharinakerk (Van Maerlantlaan 1). Daar zijn soep, brood en Gelre Brass. Om 19.00 uur de presentatie van het Kerstverhaal, dit jaar door ds. Gerhard Heeringa uit Dronten. Na afloop rond 19.30 uur is er nog ontmoeting met glühwein en/of chocolademelk.

Wat heeft de kerk, wat hebben de christenen met Kerst? Vragen de vroeger onvoorstelbaar waren en nu mensen kunnen bezighouden. In deze tijd is het voor buitenstaanders niet altijd duidelijk dat we als christenen één zijn onder één Heer. Sterker nog: juist de verschillen en geschillen bereiken de media. Het is goed dat we, onder anderen rond Kerst, kunnen laten zien dat we onder dezelfde Heer in onze verscheidenheid toch één zijn.

We hopen met elkaar een feestelijke sfeer neer te zetten en om alvast iets te kunnen ervaren van het komende Licht, dat misschien nu ook al schijnt tussen kieren en spleten.

Kom en neem ook zelf een lichtje mee.

Programma:
17.45-18.00u Verzamelen en wandeling naar Catharinakerk vanuit de startpunten
18.30-19.00u Tijd voor soep en een broodje bij de Catharinakerk
19.00-19.30u Viering en kerstverhaal door ds. Gerhard Heeringa
19.30-20.00u Samenzijn (glühwein/chocolademelk)

Graag tot ziens! Samen één met Kerst!

Fontein 1.2

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×