Kerst-winterwandeling op 22 december

Interkerkelijke Kerst-winterwandeling dinsdag 22 december

Leden van de Harderwijkse kerken en andere belangstellenden wandelen dinsdagavond 22 december vanuit drie vertrekpunten naar een feestelijke bijeenkomst in het licht van het komende Kerstfeest. Deze Kerstwinterwandeling, inmiddels een Harderwijkse traditie, is bedoeld om aandacht te vragen voor vrede, saamhorigheid en verbroedering, de kernwoorden bij Kerst. Met Kerst gedenkt de wereld de geboorte van Jezus, de vredesstichter, Gods zoon. Juist in deze waakzame tijd is iedereen dan ook van harte uitgenodigd bij deze wandeling en de feestelijke afronding naast en in de centraal gelegen Catharinakerk aan de Van Maerlantlaan / Hoofdweg.

Als je ook met deze lichtjestocht mee wilt wandelen ben je op dinsdag 22 december vanaf half zes van harte welkom bij de drie startpunten Nieuwe Kerk (Stationslaan 112), Leger des Heils (Kennedylaan 56) en Stadsdennenkerk (J.P. Heijelaan 1). Daar staan soep en broodjes klaar. Rond kwart over zes vertrekt men in optocht richting de Catharinakerk. Daar branden op het voorplein dan al de vuurkorven, klinkt het feestelijk kopergeschal van de Gelre Brass en zijn er voor wie later aansloot nog wel broodjes en soep. De sfeer van warmte, vrede en verbroedering wordt verhoogd door samenzang van bekende kerstliederen.

Aansluitend om zeven uur is er binnen een feestelijke ontmoeting met veel zang en muziek m.m.v. Menorah en bijzondere aandacht voor de kinderen. Na afloop, rond acht uur, wordt er buiten warme glühwein en chocolademelk geschonken.

Ook dit jaar rekenen de kerken weer op enkele honderden deelnemers. Ben jij er één van?
—————————————————————-
Waarom deze Kerst-winterwandeling?

Wat in 2008 begon met een simpel idee is uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerende, warme, interkerkelijke activiteit: de Kerstwinterwandeling. Wandelend gaan christenen en andere Harderwijkers eensgezind op weg naar Kerst, het feest van het Licht in deze wereld. Zo kunnen we als deelnemers samen zelf iets beleven, met elkaar delen en ook iets uitstralen van de kern van het Kerstverhaal: de liefde van God voor alle mensen. Een avondwandeling met een Boodschap en ongedwongen contact. Laagdrempelig genoeg voor iedere geïnteresseerde, groot èn klein, juist ook voor mensen die niet of weinig in de kerk komen.

Wat heeft de kerk, wat hebben de christenen met Kerst? Vragen die vroeger onvoorstelbaar waren en nu mensen kunnen bezighouden. In deze tijd is het voor buitenstaanders niet altijd duidelijk dat we als christenen één zijn onder één Heer. Het is goed dat we ook, zoals bij de viering van het Kerstfeest, kunnen laten zien dat we onder dezelfde Heer in onze verscheidenheid toch één zijn.

 
Voor meer informatie hierover kun je terecht bij Herman van Splunter, tel. 06 34855757, herman.vansplunter@planet.nl.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×