Impressie reis Harmen deel 3

Beste mensen,

Hier een laatste bericht van mij uit Ecuador waar ik een hele bijzondere ontroerende en indrukwekkende tijd heb gehad.

Afgelopen vrijdagochtend hebben we een moeder- kind project (CSP) bezocht in het binnenland. Opvallend is dat er veel jonge moeders in deze gemeenschap wonen. Ik sprak Merlin van 19 jaar. Zij heeft inmiddels drie kinderen. Eén van twee en half jaar oud en een tweeling van zeven maanden. Op de foto zie je mij met één van de tweeling. Waarschijnlijk was zij voor het eerst in verwachting toen ze 15 jaar oud was. Nadat de tweeling geboren was zijn de ouders uit elkaar gegaan. Ze staat nu alleen voor de opvoeding van haar drie jonge kinderen. Zo’n jong meisje die nog aan het begin van haar leven staat en zo’n grote verantwoordelijkheid met zich meedraagt. En dit is dan een voorbeeld voor vele tienermoeders in dit land.
Compassion begeleidt deze jonge moeders in het CSP project. Er worden wekelijks huisbezoeken gebracht om o.a. te kijken hoe het gaat in het gezin en de ontwikkeling van de kinderen wordt bij gehouden. Tevens worden er workshops gegeven om de moeders vaardigheden aan te leren waarmee ze spullen kunnen maken die ze kunnen verkopen om zo in hun eigen onderhoud te voorzien.

Tijdens dit bezoek hebben we ook maaltijden uitgedeeld aan de kinderen. Deze kinderen eten drie of vier keer per week bij het project van Compassion en voor veel kinderen is dit de enige echte goede maaltijd in die week! (zie foto). Het afscheid nemen was voor veel van ons moeilijk. Wij gingen terug naar ons luxe hotel. De kinderen gingen terug naar hun houten huisjes, de beker met pap, de deken op de houten vloer. Voor velen van ons was dit onze eerste echte ontmoeting met armoede.

Zondag hebben we een prachtige kerkdienst gehad waar duidelijk Gods geest aanwezig was. Vol vuur passie en overgave werd God aanbeden tijdens de liederen. Na de dienst hebben we de kinderen vermaakt met zingen, knutselen en spelletjes doen.

Na het weekend hebben we ook nog verschillende projecten bezocht en ook daar schrijnende verhalen gehoord over armoede en uitbuiting.

Woensdagavond vliegen we terug vanuit Quito en donderdagmiddag hopen we rond 14.00 uur op Schiphol aan te komen.

In de Fonteindienst van 13 april om 11.00 uur in de Stadsdennenkerk zal ik een eerste terugkoppeling geven van deze intensieve en bijzondere reis!

Bedankt voor jullie gebed!

Hartelijke groet,

Harmen

Compassion4 Compassion5 Compassion6

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×