Impressie reis Harmen deel 2

Compassion.3

Beste mensen,

Afgelopen week hebben we veel mensen ontmoet en een goed beeld gekregen van het bijzondere werk wat Compassion doet voor de allerarmsten!

Woensdag hebben we studenten (zie foto met de studenten) ontmoet van het Student Leadership Development Programme (LDP). Zij hebben zeer bewogen verteld hoe hun leven veranderd is door Compassion. Beiden waren gekoppeld aan een sponsor uit the USA in het kindsponsor project. Ze gaven aan dat het zoveel impact heeft als iemand van de andere kant van de wereld voor hen bid en vertelt dat ze kostbaar en waardevol zijn. Dit was te zien op het moment dat Patty (22) sprak over haar sponsorvader en moeder, ze was zichtbaar ontroerd. In de briefwisseling en bemoedigingen zit zoveel kracht waardoor zelfvertrouwen en eigenwaarde vergroot wordt. Dit krijgen deze kinderen namelijk weinig van hun ouders te horen. Patty is nu drie jaar bezig met haar bachelor degree in kinderopvangwerk. Deze vrouw is zo dankbaar dat ze de kans heeft gekregen om te studeren dat ze hier helemaal voor gaat.
Na deze ontmoeting zijn we met de bus naar het binnenland vertrokken. Dit was een reis van zeven uur door het Andesgebergte en uiteindelijk zijn we met een bootje de rivier afgedaald en in een resort terechtgekomen van waaruit we de komende dagen de projecten bezoeken.

Donderdag zijn we naar een dorp geweest waar bij binnenkomst vele kinderen ons stonden op te wachten. Een aantal van hen had kleding aan van bananen bladeren. In dit dorp heb ik Jherry van 10 jaar thuis ontmoet. Jherry wordt opgevoed door zijn opa en oma van 62 jaar oud. Jherry zijn moeder is toen hij drie jaar was weggetrokken uit het dorp en heeft hem achtergelaten. Opa en oma hebben de zorg hierna op zich genomen. Jherry is een jaar later in het Compassion project aangemeld waardoor hij twee keer per week eten op het project krijgt. Daarnaast krijgt hij huiswerkbegeleiding, leert hij over de verhalen uit de bijbel en krijgen alle kinderen regelmatig gezondheidschecks. Uit dit dorp zijn 215 kinderen bij het kindersponsor project aangemeld. We hebben na dit huisbezoek eten uitgedeelt aan alle kinderen van het project! (zie foto’s) Prachtig om te doen en hierna hebben we de hele middag met hen gespeeld; voetballen, basketballen, volleyballen, frisbee├źn etc. Er was ontzettend veel plezier en geweldig om te zien hoe blij de kinderen waren!

Hartelijke groet,
Harmen

Compassion.1Compassion.2

 

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×