Fonteinwerk schoenendozenactie

Vanuit de diaconie Fonteinwerk hebben we weer een leuke actie georganiseerd voor in de december feestmaand. In deze maand is het altijd feest omdat we mogen vieren dat onze Heer en verlosser is geboren! Wij vinden dit een mooie aangelegenheid om ook om te kijken naar onze medemens. Dit jaar hebben we ervoor gekozen om mee te doen aan de schoenendozenactie van stichting GAiN. Op 28 december komen we hiervoor samen in de Plantagekerk van 13.00 tot 15.00 uur.

Waarom een schoenendozenactie?

Wereldwijd zijn kinderen in noodsituaties en armoede extra kwetsbaar. Deze kinderen willen we graag een onbetaalbaar cadeau geven. Vorig jaar gingen er meer dan 46.300 dozen naar onder meer Sierra Leone, Roemenië, Lesbos, Moldavië, Albanië en Togo. De jongens en meisjes in deze landen nemen de mooi versierde schoenendozen stralend in ontvangst. Kinderen in Moldavië hebben soms niet eens een eigen knuffel. En jongeren in Afrika kunnen vaak niet naar school als ze zelf geen schoolspullen hebben. Door de doos vol spullen krijgen ze perspectief en voelen ze zich gezien.

Geloof in actie.

Ook voor de kinderen die de schoenendozen vullen is de Schoenendoosactie impactvol. Ze leren wat het is om tijd, bezit en liefde te delen met een kind ver weg. Soms geven ze iets van zichzelf weg wat van waarde is: dat kan een beetje pijn doen, maar het is ook bijzonder. De actie is een mooie manier om thema’s zoals eerlijk delen, duurzaamheid en naastenliefde in onze kerk bespreekbaar te maken. Kinderen ontdekken hoe je het geloof heel praktisch handen en voeten kunt geven.

Hoe gaan we dat doen?

Tijdens de Schoenendoosactie versieren de kinderen en volwassenen een schoenendoos en vullen die met spulletjes die ze zelf gekocht of verzameld hebben: schoolspullen, verzorgingsartikelen, speelgoed en een knuffel. Een onversierde schoenendoos met spulletjes neem je mee naar de versiermiddag op 28 december in de Plantagekerk. Die middag versieren we samen met andere enthousiaste kinderen en volwassenen de schoenendozen onder het genot van snoep en limonade. De dozen worden vervolgens verzameld voor transport. De middag wordt afgesloten met een optreden van Bas van Nienes van de band Mensenkinderen en de Liedjesbijbel.

Het wordt een gezellige middag voor iedereen. Voor volwassenen wordt het minstens net zo leuk als voor kinderen! Maar mochten de volwassenen deze middag liever de stad in lopen voor de laatste inkopen voor Oud&Nieuw, kan dat natuurlijk ook. Tijdens de middag zullen er dames aanwezig zijn om kinderen te helpen met inpakken. Ook zonder kinderen ben je uiteraard van harte welkom!

Na de diensten in december zullen we folders uitdelen waarop alle informatie staat, zoals wat er in de dozen moet zitten en hoe je de 5 euro verzendkosten kunt betalen. We zullen ook een poster ophangen met daaronder een stapeltje folders.

Voor vragen kun je ons mailen op diaconie@fonteinwerk.nl.

Hartelijke groet,
Team diaconie Fonteinwerk

Job Burger, Martijn Stuiver, Marijn Fidder

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×