Fonteiners in EO programma op Radio5

In gesprek met Marijn Fidder en burgemeester Harm-Jan van Schaik

Marijn Fidder, Yvonne Sprunken en burgemeester Harm-Jan van Schaik | © EO

“Het is in het restaurant knap druk en er hangt een blijde spanning”, vertelt Yvonne Sprunken. “Iets waarvan degene om wie dit alles draait, Marijn Fidder, geen weet heeft.  Zij verwacht mij te ontmoeten voor een radio-interview. Dat er stiekem nog zo’n vijftig mensen op haar wachten, ontdekt ze pas op locatie.”

“Eenmaal binnen wordt het allemaal duidelijk: Marijn krijgt uit handen de burgemeester van Harderwijk – Harm-Jan van Schaik – een jeugdlintje. Waarvoor ze dat lintje krijgt, wordt duidelijk in deze aflevering van ‘Zin, Zout & Zegen’. Direct na de overhandiging van het jeugdlintje neemt Marijn mij mee naar haar kerk: de Protestantse Gemeente Plantagekerk. En omdat de burgemeester ook lid is van deze gemeente, schuift ook hij aan voor het interview.”

Naast het interview met Marijn Fidder is in deze uitzending een deel van de preek van Fonteinpredikant Henk Jansen te horen. Hij spreekt over een schommelstoel, die misschien wel lekker heen en weer gaat, maar je geen stap verder helpt.

Over ‘Zin, Zout & Zegen’
In het EO-programma ‘Zin, Zout & Zegen’ reizen presentatoren Yvonne Sprunken en Petra de Joode door Nederland, op zoek naar authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout & Zegen, zondag 28 april, 19.00 uur, NPO Radio 5

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×