Fonteindienst 15 maart – Bekijk via livestream

Op basis van het advies van het RIVM, de overheid, de PKN en de AK willen we als Fonteinwerk onze verantwoordelijkheid nemen en onze bezoekers de mogelijkheid geven om op een andere manier onze dienst te volgen. Dit na overleg tussen de stuurgroep en team 3.

Het voorbereidingsteam heeft weer veel mooi werk verzet! Daarvan kun jij getuige zijn; NIET in een dienst in de Plantagekerk, maar komende zondag via een ONLINE DIENST om 11:30 via LIVESTREAM. Zo kun je vanuit huis tóch de dienst volgen. Dit kan via https://www.pgharderwijk.nl/pg-harderwijk/dienst-gemist. Wel kun je als jouw gezondheid het toelaat elkaar opzoeken ter bemoediging en inspiratie in kleinere groepen als bijvoorbeeld @homegroep, commissie, team … En toch samen de dienst beleven. Dat juichen we juist toe!

Ben jij er zondag bij en houd je je telefoon bij de hand voor Mentimeter? (uitleg volgt tijdens de dienst).

Thema van deze online fonteindienst is: Bloed en water. Leidraad is Joh. 19:34 “water en bloed uit zijn zijde”.
De voorzet van Henk Jansen was best wel een uitdaging voor het team. Het zet ons aan tot nadenken of we niet te veel zijn (op)gegroeid met het afwijzen van “roomse” tradities. Er zit ook veel in de RK wat wij, als protestantse katholieken van nu, als waardevol mogen zien. Op een later tijdstip kunnen we dit mogelijk nog eens oppakken met het Fonteinwerk.
In de Rooms-Katholieke traditie heeft bloed en water een enorme betekenis gekregen. De ‘Heilig Hart’ beweging ziet hierin het beeld dat Zijn liefde uitstroomt naar de hele wereld. Water en bloed – doop en avondmaal – reiniging en offer tegelijk. Zijn liefde is zuiverend en verzoenend. Hier laat Jezus echt zijn hart zien, het ligt open naar alle pijn en gebrokenheid in de wereld. Tijdens de dienst daarom een bijzondere vlog van jezuïet Nikolaas Sintobin over dit onderwerp.
Jij bent van harte welkom Online, met je groepje, of alleen.

 

Iets anders: het Mannenvent hebben we helaas ook moeten annuleren vanwege de nieuwe maatregelen en de grote kans op ‘laatste moment’ afmeldingen. Houd de communicatie in de gaten voor andere bijeenkomsten.

Tot slot dit: We mogen weten en vertrouwen dat Hij groter en machtiger is dan alle angst bij elkaar. Let your faith be bigger!

Namens Team 3 en Stuurgroep Fonteinwerk (Herman & Martijn)

 

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×