FonteinAcademy

De FonteinAcademy  is een onderdeel van het Fonteinwerk, binnen de Protestantse Gemeente Harderwijk. Het thema voor het seizoen 2016-2017 is ‘’Amazing Grace’’.

We plannen in het najaar een tweetal avonden (colleges) in de Stadsdennenkerk (J.P. Heijelaan 1, Harderwijk) die in het teken staan van het jaarthema. In het voorjaar van 2017 volgen nog twee avonden. De data daarvan worden, in verband met de verhuizing naar de Plantagekerk, later aan je bekend gemaakt.

De colleges zijn inhoudelijk, onderhoudend en interactief en soms confronterend.

We beginnen altijd met een kort moment van lofprijzing. Daarna het college, gevolgd door een (creatieve) werkvorm, soms in kleine groepen, soms plenair. Elke avond begint om 19.45 uur.

We sluiten om uiterlijk 22.00 uur af en borrelen/praten dan nog even na.

 

Colleges in het najaar 2016

Het eerste college is op donderdag 27 oktober en heeft als thema: Genade = recht.
Onze docent is dan Rien van den Berg, parttime predikant in Dronten in ‘de Lichtboei’ (Vrijgemaakt)  Rien is journalist bij het Nederlands Dagblad. Een veelzijdig man en initiator van het project ‘Psalmen van Nu’. Onlangs verscheen er nog een uitgebreid interview met hem in de EO Visie.

Het tweede college is op woensdag 7 december. Thema: “Hoe amazing is grace eigenlijk?”
Fonteincoach Gerhard Heeringa zal het college verzorgen. We verwonderen ons met elkaar en proberen aan de hand van veel voorbeelden de diepte te peilen van één van de kernbegrippen uit het christelijke geloof: genade/grace.

 

We hopen je te mogen verwelkomen, te ontmoeten en samen ons geloof te delen in een actieve werkvorm. Graag tot ziens.

 

 

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×