FonteinAcademy ‘vol van de Geest’

Komende maanden willen we graag samen verder ‘oefenen’ met de gaven van de Geest. Bij de invulling van het jaarthema ‘vol van de Geest’ kwamen voor deze wintermaanden thema’s op de agenda als ‘vervulling met de heilige Geest’, ‘ontdekken van jouw gaven’ en ook de bijzondere gaven als genezing, klanktaal en profetie. En wat kunnen die klassieke Geest-dingen uit de Bijbel in onze tijd betekenen en hoe kunnen wij hierin groeien?

Naast de Fonteindiensten zouden we graag in de FonteinAcademy ook tijd en ruimte nemen om hier heel praktisch mee te oefenen. Daarvoor hebben we het toch echt nodig om elkaar live te ontmoeten. Dat zit er de komende weken helaas niet in en we weten niet hoe lang dat duurt.

Maar kunnen we deze tijd van lockdown misschien ook gaan benutten om samen verdieping te zoeken? Zoals we vorig jaar met een groep online de cursus ‘heel het leven’ gedaan hebben, kunnen we dat nu ook gaan doen met de gaven van de Geest. Jezus liet zich zelf na zijn opstanding al niet door muren tegenhouden. Zou dan zijn Geest niet evengoed via internet kunnen werken?

Ik stel me voor dat we een aantal avonden elkaar online ontmoeten, waarbij we met elkaar een stuk Bijbelse inspiratie zoeken, ervaringen delen, verlangens benoemen, samen bidden. En als er gelegenheid komt, schakelen we over naar live bijeenkomsten in de Oude Synagoge, in de kerk, of een andere passende locatie.

Een paar woensdagavonden in 2022 die ik hiervoor alvast in mijn agenda heb gereserveerd: 19 januari, 16 februari, 9 maart, 30 maart, 20 april.

Wie voelt ervoor om maandagavond 10 januari mee te doen aan een voorbereidingssessie, waarin we met een paar mensen sparren over de invulling en uitwerking hiervan? Graag dan even een berichtje naar mij, app of bel 06 18040814 of mail henkkleinjansen@gmail.com. Dan krijg je van mij een zoom-uitnodiging.

Henk Jansen

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×