FonteinAcademy 13 maart – Jesus for President

Er komen verkiezingen aan. In onze democratie dragen we allemaal verantwoordelijkheid voor het bestuur van onze samenleving. Een kans en een uitdaging. Hoe ga je daar als christen mee om? Juist nu we als christenen een minderheid vormen in de samenleving komt die vraag sterker op ons af dan ooit. Bestaat er zoiets als christelijke politiek? Hoe kun je christen zijn in de politiek? Of past een plek in het centrum van de aardse macht ons helemaal niet? Er is het dilemma van staan voor je beginselen en compromissen moeten sluiten. Volgens Paulus draagt de overheid het zwaard niet voor niets. Dat is gezegd in de context van het Romeinse Rijk met een gewelddadig regime. Wat als wij als democratische burgers zelf deel uitmaken van ons ‘regime’?

Ons jaarthema ‘Als Jezus mij was…’ stelt ons voor de vraag: hoe zou Jezus in Nederland nu politiek bedrijven? Hij verkondigde het Koninkrijk van God. Hij kwam om zelf koning te worden, maar zijn Koninkrijk is niet van hier, zegt Hij oog in oog met Pilatus, de machthebber van zijn tijd…

We hebben twee Harderwijkse politici bereid gevonden om hier met elkaar en met ons over van gedachten te wisselen:

Marcel Companjen, wethouder namens ChristenUnie, en Peter Sels, CDA-fractievoorzitter.

Waar/wanneer? Op woensdag 13 maart a.s. van 19:45 tot 21.45 uur in De Oude Synagoge Jodenkerksteeg 1 (inloop vanaf: 19:30 uur).

Gratis entree. Je bent van harte welkom.

Voor meer info: Henk Jansen, henkkleinjansen@gmail.com

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×