Flyeren voor Kerst

We hebben het er vaak over: eropuit trekken, buiten de kerkmuren gaan, de boer op. Kortom, missionair bezig zijn. Vaak komt het er alleen niet van. We missen de ‘handjes’ om het te doen, het schiet erbij in of het ontbreekt aan inspiratie. Deze Kerst wilden we dat anders doen en hebben we het bovenaan ons ‘to do-lijstje’ gezet. Samen met Ernst ben ik aan de gang gegaan met plannen bedenken én realiseren. Zo regelden we een standplaats op de weekmarkt. Op 17 december stonden we daar met een aantal enthousiaste Fonteiners, een ketel vol warme chocolademelk, koekjes, kerstmuziek en onze handen vol flyers voor de kerstdienst. Eerlijk gezegd was het best even wennen. Het was de eerste keer dat ik random (willekeurig) mensen ging uitnodigen voor een kerkdienst. Gelukkig reageerde bijna iedereen vriendelijk en ontstonden er onder het genot van een chocomelkje ook interessante gesprekken.

Op 23 december hebben Ernst en ik ons aangesloten bij ‘Kerstmissie 2022’. Een project van samenwerkende kerken en hulporganisaties uit Harderwijk. Het Kloosterplein was volledig in kerstsferen gehuld. Er werden soep en oliebollen uitgedeeld en er waren optredens en spelletjes. De doelgroepen waren eenzame Harderwijkers en mensen met een klein budget. Ernst en ik zaten in het team dat mensen uitnodigde voor de Alpha cursus. Uiteraard hebben wij ze ook uitgenodigd voor de kerstdienst.

Al met al twee zeer leuke en leerzame dagen! Heel gaaf om zo de stad in te gaan om mensen bekend te maken met de Goede Boodschap. Mocht jij nou een gelijksoortig iets willen doen, schiet ons even aan. We vertellen je graag waar wij tegenaan zijn gelopen zodat jij dat niet meer hoeft te doen.

Ernst Vonkeman en Job Burger
Stuurgroep Fonteinwerk

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×