Even voorstellen… Klaas en Jolanda de Vries

Wij zijn Klaas en Jolanda de Vries, dankbare ouders van 3 dochters, schoonzonen en opa en oma van 7 kleinkinderen. Sinds 1978 wonen we met veel plezier in Harderwijk en zijn ook al die jaren betrokken bij de kerk. Toen de mogelijkheid kwam om evangelische ochtenddiensten te houden binnen de Protestantse Kerk, meldde Klaas zich meteen aan bij het allereerste voorbereidingsteam in het najaar van 2006. De naam ‘Fonteindienst’ moest zelfs nog worden bedacht. In maart 2007 werd de eerste Fonteindienst gehouden, toen nog het begin van een proefjaar.

In de Fonteindiensten lag de nadruk op het persoonlijke geloof in Jezus, het ervaren van Gods grote liefde en de inspiratie en kracht van de Heilige Geest. De vormgeving was informeel en er was muziek die ons hielp om God te aanbidden. Er was een sfeer van groot verlangen, enthousiasme en gebed. En dat is er nu nog steeds, dat is wat ons zo aanspreekt in het Fonteinwerk. Er is gezelligheid en ontmoeting, maar je kunt ook zomaar iets uitwisselen over je geloof, of kort samen bidden.

De zegen die velen ervoeren in dat eerste proefjaar van de Fonteindiensten gaf ons een sterke innerlijke drang om verder te gaan. We zijn dankbaar dat in de PGH de ruimte kwam om te groeien naar de missionaire wijkgemeente die Fonteinwerk nu is. Niet alleen diensten op zondag, maar ook @Homegroepen, vrouwen- en mannenevents, cursussen en FonteinAcademy-avonden rond geloofsopbouw en meer. Steeds met het doel om mensen bij Jezus te brengen en hen te helpen Hem te volgen in het leven van elke dag.
Als je dan mensen ziet veranderen, Gods helende aanwezigheid in hun leven ziet, ook al is er soms verdriet of diepe teleurstelling, dan word je daar dankbaar en blij van. Dan is er alle reden om samen God te prijzen, ingetogen of uitbundig met geheven handen.

We zijn en blijven actief in het Fonteinwerk: Jolanda is na jaren in een van de Fonteindienst-teams voorjaar 2022 begonnen in team Verbinding. Klaas werkt mee aan de gebedscursus, de BASICS-cursus en maakt deel uit van het ministry-gebedsteam. In onze vrije tijd gaan we graag naar een museum, een goede film, wandelen, fietsen of kamperen met onze pas aangeschafte compacte caravan.

(Bericht geplaatst op 19 april 2022)

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×