Even voorstellen… Familie Wansink

Wij zijn Hans, Dirma en Xven Wansink. Sinds 1998 ben ik in Harderwijk komen wonen om te gaan werken bij Parlevliet en van der Plas. Nadat ik Hans leerde kennen zijn wij in 2006 samen gaan wonen boven winkelcentrum Stadsdennen.
In 2012 zijn we in de wijk Kranenburg zuid gaan wonen omdat we graag wilden genieten van een tuin ipv een balkon. Hier wonen we nog steeds met veel plezier.

Oorspronkelijk komen we niet uit Harderwijk. Hans is groot geworden in Zierikzee en woonde in Dordrecht toen ik hem leerde kennen. Ikzelf ben opgegroeid in Nieuwe Pekela en na in verschillende plaatsen te hebben gewoond gesetteld in het mooie Harderwijk. We hebben elkaar ontmoet op een vakantie in Turkije en daarna met een daar ontstane vriendengroep veel leuke uitstapjes en mooie reizen gemaakt.

Hans is met het rooms-katholieke geloof groot geworden en ik met het protestantse geloof. We zijn  in 2007 in een oecumenische viering met Gerhard Heeringa en Pastoor Thijs Moons getrouwd in de plantagekerk.
In augustus 2015 hebben we een bijzondere reis gemaakt naar China waar we onze zoon Xven in onze armen mochten ontvangen. Inmiddels is hij 8 jaar en zit in groep 5 van basisschool de Wegwijzer.

In het dagelijkse leven werken we, Hans als financial controller bij Nutreco in Amersfoort en ik als innovatie manager bij Royal Smilde in Heerenveen en heb ik een eigen praktijk ‘Binnenwegen’ voor reflexintegratie in Harderwijk. Daarnaast houden we van wandelen en zijn we regelmatig bij de Mezen te vinden omdat Xven daar hockey speelt. Hans speelt regelmatig op drums of marimba bij Melodic beats en ik vind het leuk om ook thuis lekker met eten te experimenteren.

Tijdens de voorbereiding van ons huwelijk werd treffend genoemd: ’bij twee geloven op een kussen is de heilige geest aan het klussen’. Dit hebben we ook zo ervaren. Eerst zaten we afwisselend in de katholieke kerk en in de protestantse kerk. Na ons huwelijk en dopen van Xven gingen we vaker naar de protestantse kerk en met regelmaat naar een Fonteindienst.

Uiteindelijk voelen we ons het beste thuis in de Fonteindienst omdat er afwisseling is en het past bij hoe wij met het geloof omgaan. We worden ook geïnspireerd door de sprekers en de muziek en de mensen die we kennen en ontmoeten. Binnen het fonteinwerk draai ik mee in de kindernevendienst zodat er ook voor de basisschool kinderen een eigen dienst is. Hans is contactpersoon voor de bands en maakt de afspraken wie wanneer kan spelen.
Weet je nog een leuke band geef het dan gerust aan! Graag tot ziens in de kerk of daarbuiten.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×