Even voorstellen… Familie Schultink

In 2006 zijn wij komen wonen in Harderwijk in de wijk Drielanden. Met toen nog drie kinderen, Job (inmiddels 20), Filip (18), Lies (15) en later werd Abel nog geboren. Hij is inmiddels 12 jaar. Alle kinderen hebben op Het Startblok gezeten. De oudste studeert inmiddels in Groningen en de andere drie zitten allen op de RSG. Sinds dit jaar zijn wij verhuisd naar de binnenstad, de Kerkstraat. Met het verjongen van de wijk, zochten wij juist meer levendigheid, wat de stad kan bieden. Het bevalt ons erg goed, ook al is Corona nog volop aanwezig, waardoor het wat rustiger in de binnenstad is.

Wij komen beiden niet uit Harderwijk. Patrick komt uit Gorinchem en ik kom uit Oldehove (een dorpje boven in Groningen). Wij troffen elkaar op Vlieland toen we 18 jaar waren en na in verschillende steden te hebben gewoond, is Harderwijk echt ons thuis geworden. Ook hebben we een kleine zwerftocht gemaakt langs verschillende kerken. Ongeveer 10 jaar in de gereformeerde kerk in Zwolle (Aa-landen), waar Patrick actief was in de kerkenraad. Na de verhuizing naar Harderwijk hebben we eerst een paar kerken bezocht voordat we ons definitief aansloten bij de SOW-gemeente in de Triangel en later in de Regenboog. Op een gegeven moment hadden wij, maar vooral ook onze kinderen, minder aansluiting bij de SOW-gemeente (inmiddels PG Harderwijk) en zijn wij overgestapt naar de Hervormde gemeente (ook in de Triangel). En toen ontstond Corona.. en parallel daaraan de verhuizing.

Wij hebben ons opnieuw bezonnen op wat in dit stadium van ons leven, het beste bij ons past. De Fonteindiensten waren zeker niet onbekend bij ons en geregeld bezochten wij al deze bijeenkomsten. Die voelden altijd erg goed aan en eerlijk is eerlijk.. het is ook heerlijk om op loopafstand te ‘kerken’ en daarnaast kennen wij al veel mensen die de Fonteindiensten ook frequent bezoeken. De conclusie was dus snel getrokken.

En dan nog een alinea over ons dagelijks leven. De kinderen zijn dus schoolgaand en verder actief met hun vrienden en sporten. We hebben jarenlang langs de lijn gestaan bij VVOG, maar dat is inmiddels een gepasseerd station. Nu zijn we meer te zien bij TV Strokel en De Mezen. Door de weeks zijn Patrick en ik druk met onze banen. Patrick is Manager Bedrijfsvoering van Accolade, een (christelijke) zorginstelling. Ik ben HR business partner bij BTE (Vebo Beton & Staal). Een baan wat veel van onze tijd vraagt, maar ook veel energie geeft omdat het mensenwerk is. Dit past bij ons.
Dus naast betrokken te zijn bij het reilen en zeilen van onze kinderen, leuke dingen met ze doen, waaronder mooie vakanties, stedentrips etc, zoeken wij ook graag gezelligheid op bij en met vrienden. Daarnaast zijn wij sportief. Patrick ‘mountainbiket’ en ik tennis en loop hard.

Wat zoeken wij bij de Fonteindiensten? Als eerste inspiratie. We worden graag aan het denken gezet, waardoor we verder groeien als mens en ook als gelovige. Dit kan door mooie preken/lezingen horen, gepresenteerde filmpjes, belevingen van gemeenteleden horen, meezingen met mooie liederen of gewoon luisteren naar de band. Ook en dat zal niet altijd het geval zijn, vinden we het leuk om na de dienst even na te praten.  We voelen ons erg welkom bij de Fonteindienst.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×