Ds. Diemer de Jong gaat de PGH verlaten

Misschien heb je het gelezen in het kerkblad SamenGeroepen van eind augustus, misschien heb je er in de wandelgangen iets over gehoord, en misschien is het nieuws aan je voorbij gegaan, maar ds. Diemer de Jong heeft besloten de Protestantse Gemeente Harderwijk te verlaten en een beroep aan te nemen van de Protestantse Gemeente Velp.

Hieronder lees je het bericht van Diemer over zijn beroep en vertrek.

Beste mensen,

In 2020 ben ik beroepen als predikant van de Plantagewijk in Harderwijk.

Toen ik in Harderwijk begon met het werk van predikant, dacht ik in een nieuwe, pas ontstane gemeente, mee te kunnen werken en helpen aan saamhorigheid en groei.

Het is anders gelopen dan ik verwacht en gehoopt had.

In Harderwijk ben ik heel veel met de organisatie bezig. Er gebeurt veel op bestuurlijk vlak. Ik beleef hier zeker mooie dingen en heb heel goede ontmoetingen, dat vind ik heel fijn. Maar toch kan ik hier niet de predikant zijn zoals ik graag zou willen, mede door die structuur en organisatie.

Naast Harderwijk ben ik ook ambulant predikant. Na twee eerdere plaatsen, ben ik sinds een half jaar aan het werk in Velp.

Als ambulant predikant werk ik veel in het pastoraat. Dit ligt mij en dat doe ik heel graag.

In Velp heb ik fijn kunnen werken, ervaringen opgedaan, we hebben elkaar een beetje leren kennen en dat is goed. In Velp is een vacature voor predikant. En zo raakten wij met elkaar in gesprek over het werk in deze gemeente.

Nu heeft de Protestantse Gemeente te Velp een beroep op mij uitgebracht. De afgelopen tijd heb ik daarover veel nagedacht, ik heb het overwogen en erover gesproken met verschillende mensen. Dit heeft mij tot de overtuiging en innerlijke rust gebracht dat ik in Velp goed op mijn plaats zou zijn. Daarom neem ik het beroep naar Velp aan.

De kerkenraad en ik houden jullie op de hoogte van de verdere gang van zaken.


De afscheidsdienst van Diemer de Jong vindt plaats op zondag 24 september om 09.30 uur in de Plantagekerk.

De Stuurgroep Fonteinwerk wenst Diemer veel plezier en Gods Zegen als predikant in Velp, waar hij op 8 oktober intrede zal doen.
.

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×