Diaconiecollecte zondag 1 maart a.s. voor zending in de Golfstaten

Collectedoel zondag 1 maart is de zending in de Golfstaten

Door de training heb ik geleerd om het woord van God zo te delen dat het mensen raakt.” (Jelyn)

In de rijke Golfstaten werken miljoenen gastarbeiders. Ze komen uit armere Arabische landen, uit Afrika of uit Azië. Onder hen zijn zeker vier miljoen christenen. Ze kwamen naar de Golf om geld te verdienen en te sparen voor hun familie. Maar hun werk wordt slecht betaald en is zwaar. Vrouwen, die als huishoudster werken, lopen het risico te worden mishandeld of misbruikt. Ze maken lange dagen en voelen zich eenzaam. Het Bijbelgenootschap van de Golfstaten steunt hen met verhalen!

De kerken in deze regio hebben de handen ineengeslagen om de gastarbeiders welkom te heten en hen diaconale en pastorale zorg te geven. Het Bijbelgenootschap van de Golfstaten ondersteunt de kerken met de bijbelvertelmethode ‘Simply the Story’. Voorgangers en gemeenteleden worden getraind om verhalenvertellers te worden. Ze leren om op een pakkende manier bijbelverhalen te vertellen tijdens bijbelstudies, vrouwenbijeenkomsten en kerkdiensten en erover door te praten in kleine groepen. De methode sluit perfect aan bij de behoeftes van de vaak ongeletterde gastarbeiders. Een van hen vertelt: “Ik onthoud de verhalen veel beter. Ze laten allemaal iets zien van de grote kracht van God. Ik wil deze verhalen graag delen met mijn vrienden!

Gewoon een verhaal, maar de zeggingskracht is zo groot dat veel christenen in de Golfstaten de verhalen blijvend meedragen in hun hart en doorgeven aan anderen. Het Bijbelgenootschap van de Golfstaten wil ieder jaar 80 mensen opleiden tot bijbelvertellers. Samen bereiken zij zo’n 2.500 mensen. De training kost € 115 euro per persoon.

Geef je aan deze collecte, zodat de voorgangers en gemeenteleden Gods woord door kunnen geven aan de gastarbeiders? Bedankt!

Meer info? Bekijk het korte filmpje van 1:58 op: https://vimeo.com/album/3201937/video/116241323

Collectedoel 1 maart 2Collectedoel 1 maart 3

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×