Diaconie collectedoel 10 mei a.s.

Het collectedoel in de fonteindienst van 10 mei a.s. is Stichting Present Harderwijk

Stichting Present Harderwijk
Tijdens de fonteindiensten collecteren wij niet voor onszelf, maar uitsluitend voor één diaconaal doel. Deze collecten zijn vaak concrete doelen, waarbij we duidelijk maken waar het geld naar toe gaat. We sluiten hierbij bijna altijd aan bij het collecterooster zoals door het College van Diakenen van de Protestantse Gemeenten Harderwijk (PGH) elk jaar wordt samengesteld. Gedurende het jaar maakt het Fonteinwerk gebruik van een 6-tal ‘eigen’ collecte-zondagen om een concreet project te ondersteunen. Hierbij wordt er regelmatig informatie gedeeld over de voortgang van het jaarproject en concrete resultaten gedeeld. Voor dit jaar is dit doel Stichting Present Harderwijk.

 

Wat is Stichting Present Harderwijk?
Stichting Present biedt praktische hulp aan mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Present slaat als bemiddelaar in vrijwilligerswerk een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Via Present kunnen (groepen) vrijwilligers zich aanmelden voor klussen in de eigen woonplaats, voor een dagdeel of voor langere tijd. Present wil zich laten inspireren door Jezus. Hij bracht waarden als dienstbaarheid en gelijkwaardigheid in praktijk en zijn voorbeeld prikkelt ons tot navolging.

 

Present ontvangt sinds dit jaar geen subsidie meer. De Harderwijkse diaconieën hebben samen besloten hen te helpen. Present-afdeling Harderwijk staat daarom voor vandaag op het collecterooster. Deze collecte bevelen wij van harte bij u aan.

 

Naast het geld dat we willen geven, zullen we met elkaar kijken of we ook als PGH en Fonteinwerk in het najaar misschien wel het kostbaarste kunnen geven wat we hebben; tijd. Hierover ontvang je meer informatie in de komende maanden.

www.stichtingpresent.nl/harderwijk

Jaardoel diaconie deel 3

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×