Cursus BASICS

In januari 2017 starten we met de cursus BASICS. De naam zegt het al; in deze cursus komen kernpunten uit het christelijke geloof aan bod: Wie is God? Wie is Jezus? Wie ben ik zelf? Waarover gaat het in Koninkrijk van God?

BASICS bestaat uit 4 modules van elk drie avonden. Op die avonden gaan we intensief, interactief en creatief met elkaar aan de slag. De modules kunnen ook los van elkaar worden gevolgd. Je mag ook eerst een avond komen om te kijken of dit wat voor je is.

Module 1: Wie is God, Jezus en Heilige Geest? Hier komen ook vragen aan de orde als Wat is geloof? Waarom zou ik eigenlijk geloven?

Module 2;  Wat is die Bijbel? We kijken naar de grote lijnen in de Bijbel. We proberen te ontdekken hoe het Woord van God ook Stem van God voor jou kan worden.

Module 3: Wie ben ik? Wat is mijn identiteit? Leven in het Koninkrijk.

Module 4: De wereld waarin we leven: de uitdaging om leerling van Jezus te zijn, geestelijke strijd, hete hangijzers en een ‘vraagbaakavond’.

 

De cursus BASICS  heeft een aantal thema’s die de Alphacursus biedt, maar gaat echt een spade dieper en is daarom ook geschikt als een vervolg op de Alphacursus. BASICS bied je ook de mogelijkheid om aan het eind van de rit belijdenis te doen van het geloof. Dat kan in een van de wijken waar je bent ingeschreven. Het kan ook in een Fonteindienst (met Pinksteren 4 juni 2017).

In het najaar van 2017 gaan we door met module 4 en vervolgens starten we weer met module 1 enz..

Welkom met je verlangens, vragen of  boosheid.’ Alleen wie die moed heeft om de uitdaging van het geloof in God aan te gaan, beseft pas hoe ongelofelijk verrassend diep en vreugdevol die lading is!

 

Herman Hulleman, ouderling Verbinding Fonteinwerk
Klaas de Vries, ouderling Fonteinwerk
Gerhard Heeringa, Fonteincoach

 

De data zijn:

Module 1; dinsdag 10, 17 en 24 januari 2017

Module 2; 7 en 24 februari en 7 maart 2017

Module 3; deze data worden nog bekend gemaakt

Locatie: kerkelijk centrum de Regenboog

Voor informatie en opgave: Herman Hulleman, ouderling Verbinding Fonteinwerk, E-mail: verbinding@fonteinwerk.nl of   tel. (0341) 42 61 33

 

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×