Collectedoel fonteinontmoeting 19 April a.s.

Het doel van de collecte tijdens de fonteinontmoeting van a.s. zondag 19 april is onze buren van het Willem Holtrop Hospice te Ermelo.

Het Willem Holtrop Hospice is een high care hospice dat hoogwaardige palliatieve terminale zorg biedt aan ongeneeslijk zieken met een beperkte levensverwachting. Het hospice is onderdeel van de Stichting Palliatieve Zorg Veluwe. De grondslag van de stichting is de Bijbel.

Palliatieve zorg komt van het woord ‘Pallium’. Pallium betekent mantel, en wij willen dié aandacht en zorg geven die als een warme mantel om ieder heen past. Palliatieve zorg houdt zich in de eerste plaats bezig met leven, ook als er sprake is van een beperkte levensverwachting. De palliatieve levensfase kan jaren duren. Terminale zorg is zorg die gegeven wordt in de laatste levensfase, het sterven komt dan dichterbij.

De medewerkers van het hospice werken aan het behouden of verhogen van de kwaliteit van leven van de bewoner. De zieke en diens naasten bepalen hoe die kwaliteit moet zijn. De zorg heeft als doel het voorkómen of verlichten van ongemak en pijn en richt zich op de hele mens: lichamelijk, psychisch, sociaal en spiritueel.

De zorg die in het Willem Holtrop Hospice gegeven wordt brengt veel kosten met zich mee. Zo doet de stichting een beroep op de overheid om deze vorm van zorg te financieren. Desondanks is er niet genoeg geld beschikbaar voor de exploitatie. ​

Jouw gift 19 april maakt dit mooie werk mogelijk!

Ook kunt u kunt het werk steunen door donateur te worden. @email: steunfonds@willemholtrophospice.nl of kijk op http://www.willemholtrophospice.nl/steunfonds

Collectedoel 19 april 2

Bekijk hier alle nieuwsberichten of ga terug naar de vorige pagina.

U gebruikt een verouderde browser!

Werk uw huidige browser bij naar de laatste versie. Update mijn browser nu

×